Един от учредителите на „Сдружение за подкрепа на футбола - Берое" - адвокат Светослав Миневски, съобщи, че вече е разговаряно с Петър Хубчев относно това той да продължи да води отбора и през следващия сезон.

„Желанието на Сдружението е Петър Хубчев да остане начело на Берое и през следващия сезон. Предвид ситуацията, тъй като се знаеше, че ще се прехвърлят акциите, старото ръководство обяснимо не можеше да поеме дългосрочен ангажимент и за това договорът на Хубчев е до края на сезона“, коментира Миневски на пресконференция на стадион "Берое".

"Това, което сме говорили с Хубчев е той да продължи да води Берое и следващия сезон. Той също има желание. Това, което той е споделил с нас е да остане и да работи по селекцията. Гласували сме му пълно доверие. Идеите му са да заработи с много по-млади български футболисти, но разбира се те трябва да отговарят на финансовите възможности на клуба. Не е тайна, че много от българските футболисти са с високи финансови изисквания“, добави Светослав Миневски.

Новият изпълнителен директор на Берое Стелиян Попчев съобщи, че клубът няма задължения и няма да има проблем с лиценза.

„Спортно-техническото ръководство вече води преговори с някои играчи за подновяването на договорите им. За селекцията всичко зависи от финансирането и определянето на бюджета за следващия сезон", каза Попчев.

"На този етап мисля, че няма да имаме проблем с лиценза. Документите са подадени в срок. Нямаме задължения, от които да се притесняваме“, каза още бившият играч на Берое.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022