Спортният директор на Берое Валентин Грудев нападна съдията Ивайло Стоянов зараду "двоен аршин" в дербито на Тракия срещу Ботев, завършило 1:1 в Стара Загора. Спроред него не е трябвало да бъде отсъждана дузпата, с която "канарчетата". 

"Един от малкото стойностни мачове между български отбори напоследък. Искахме да играем футбол и двата отбора, не се затвориха и двата тима. Създадоха се доста положения, стана един доста добър мач. Резултатът донякъде се повлия от намесата на съдията. Ще разгледаме ситуациите, аз имам претенции за засада на Педро Еуженио в 89-та минута. Според мен няма достатъчно основания да се даде дузпа, защото ударът в ръката е съвсем леко под рамото, не промени траекторията, това са двете съдийски нарушения, основни. Имаше и различен аршин при картоните. Първото полувреме Балтанов без картон, при такъв двуостър мач - пет картона за Берое, един за Ботев, не е нормално това", заяви шефът на старозагорци. 

"Но нашите момчета се постараха, искахме да вземем мача. Има още доста срещи, радващото е, че ще се борим докрай за четвъртото място, което дава шанс за Лига Европа. Иначе резултатът е закономерен, но нямаше да е неоправдано и да победим, защото се повлия мачът от едно неоправдано съдийско решение", добави Валентин Грудев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019