Треньорът на Берое Александър Томаш бе доволен от представянето на тима си при равенството 1:1 срещу Ботев в дербито на Тракия. Специалистът изтъкна, че в България е много трудно да се гради, а е лесно да се руши.

„Щом сме завършили наравно, значи резултатът е справедлив. Доволен съм от играта ни, имам и забележки, ала момчетата се постараха. Искахме да играем, да притежаваме топката. Мисля, че до 25-ата минута доминирахме изцяло. Трябваше да вкараме – това е психология. Ботев няма загуба през новата година и умора при тях няма. Те имат психологическо предимство и са стойностен отбор с одбри играчи. Мисля, че ги надиграхме днес. Това, че резултатът е 1:1, може би е закономерно. Създадохме ситуации, в които не отбелязахме. Искахме у дома да покажем, че искаме и можем да играем футбол. Има някой детайли, които не сме добри, но те струват пари”, сподели Томаш след мача.

„Моето мнение е, че сами си поставихме капан, в който влязохме, но се опитваме да излезем от него. За мен футболът е да градиш, да работиш. Къде успяваме, къде не. Вижда се, че в България е трудно да градиш, а е лесно да рушиш. Ние сме царе на рушенето. Като цяло съм доволен от футболистите ми – това е. Неприятно е пет мача без победа, но това, което виждам в главите на футболистите е, че искат да се възвърнат към победите. Играем срещу силни отбори и искаме да се надиграваме. Може би, ако не го правим, тогава няма да се занимавам с тази професия”, завърши наставикът на тима от Стара Загора.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019