Александър Томаш беше официално представен като треньор на Берое. Това се случи преди първата тренировка на тима от лятната подоготовка. Досегашният наставник на Верея обяви второто попълнение на Берое. Опитният португалец Педро Еуженио, играл за последно под негово ръководство в клуба от "Трейс Арена", се завръща в Берое. Както вече стана ясно, завърналият се от Холандия защитник Камен Хаджиев също подписа с Берое.

"С Педро Еуженио имаме подписан договор. Той в момента почива и праща много поздрави", обяви Томаш, а на въпрос за Антон Карачанаков, който има договор с Берое до края на месеца и стартира днес подготовка с тима, директорът Илко Русев обясни, че това е срокът, в който трябва да се вземе решение. 

Новият треньор намекна, че иска крилото да бъде купен от полския Краковия, чиято собственост е. 

"Предстоят преговори, ще видим какво ще се случи", каза Илко Русев.   

"За мен е важно тези играчи, с които работим, да са собственост на Берое. Наблюденията ми като страничен човек са, че Карачанаков е добър футболист, но има други неща и договорки, които са от друга компетенция", коментира Томаш. 

По отношение на намирането на нов централен нападател той каза, че спортно-техническият щаб работи и има набелязани играчи.

Новият треньор на Берое бе категоричен, че за него и екипът му най-важните качества на футболистите, които ще бъдат привлечени, са човешките достойнства и желанието им да се развиват. Според Томаш в Берое предстои много работа и нищо няма да се случи с магическа пръчка, но той и неговите помощници идват, за да работят със своите идеи, виждания и мечти.

"За нас на първо място са футболистите, те са най-важни, колективът също. Искаме да изградим едно семейство. В дългата си история Берое винаги е постигал успехи и е радвал феновете си и Стара Загора с атакуващ футбол. Ако стадионът е пълен, значи си вършим работата. Няма да стане лесно, нямаме магически пръчица. Футболът е колективен спорт. В Етър имах един треньор, който казваше "пъшкаш два пъти и като излезеш си сам". Ако няма колектив, няма как да се случи. Ако ръководството осигури Меси и Роналдо, аз ще гледам небето. Ако не бъде отдаден, този играч няма да е нашият човек. Ще искам колектив", коментира още младият специалист.

"Имаме набелязани и българи и чужденци. Трябва да се обединим около каузата Берое. Ние всички работим за това", добави Томаш.