Tреньорът на Берое Александър Димитров потвърди, че силно желае да има в състава си близнаците Радослав и Борислав Цоневи, които се разделиха с Левски и умуват къде да продължат.

"В момента, в който се разбрахме с ръководството на Берое да поема отбора братя Цоневи бяха първите, с които предоговаряме. Договорите им изтичаха, така че нямаше проблем да вляза в разговор с тях. Всеки ден, в който те не са тук ги отдалечава от Берое, но мога да потвърдя, че имаме интерес. Бих искал да ги видя още утре на тренировката, за да може да започнат. Глада за европейски футбол е в нашите млади играчи. Те трябва да искат да дойдат, за да се представят в предстоящите ни мачове в Лига Европа. Аз не изключвам първенството, но Европа може да те забележи по най-добрия начин, когато ти се представяш перфектно или добре в европейските мачове. Аз съм привърженик на това. Много от нашите играчи се объркват след като агенти ги прилъгват да отидат на проби някъде и някой евентуално да ги вземе, а мисля, че е много по-добрата сцена да се видят е на европейските мачове. По-добре е да дойдат и да ги видят. Играчи и треньори, ние сме една стока. Една стока, когато е предлагана е много по-евтина, от когато е търсена. Това се опитвам да убеждавам. И в националния отбор сме говорили това нещо с играчите. Направете така, че да бъдете търсени, а не предлагани", коментира Сашо Димитров преди първата тренировка на Берое от лятната подоготовка.

"Искаме да имаме по-офанзивен стил на игра. Ако не ме лъже паметта и от това, което прочетох за стогодишната история на Берое, от тук са тръгвали някои от най-известните нападатели – Петър Жеков, Петко Петков, Стойчо Младенов и да ме извинява някой, ако нещо изпускам. Трябва да сменим стила на игра и да играем по-офанзивно, но не можем да пренебрегнем и това, което Хубчев направи – тази перфектна организация във фаза защита. Трябва да се опрем на тази база и да погледнем малко по-различно във фаза атака. Аз като треньор на юношеския и младежкия национален отбор винаги съм апелирал да се дава повече шанс на българите в отборите. Това не значи, че ще пренебрегнем чужденците. В момента са Педро, Том и Милисавлевич. Ако има някой чужденец, който можем да си позволим и той е по-добър от нашите състезатели и ще повдигне класата на клуба, разбира се, че бихме го привлекли. Това е добре и за клуба и за младите играчи, които да попият от тях", каза младият специалист.

"Взех в отбора едно момче, което е юношески национал. Игра Елитния кръг до 17 години – казва се Руси Чернаков. Роден е 1999 година. Шестима юноши са с нас – двама преотстъпени от Верея се завръщат и още четири момчета. Не знам дали знаете и сте видяли, но на Илко Пиргов му свърши договора. Аз харесвам неговите качества и му благодаря за това, което е направил за Берое, но в този момент, следвайки нашата стратегия, която е поета мисля, че Мишо Михайлов, който е юноша на клуба и да се бори в конкуренция с батко си Макенджиев. Христофор Хубчев тренира с нас. Детайлно за селекцията да не издаваме много от кухнята на клуба. Това са вътрешни неща. Има сериозно напрежение, обаждат се на играчи, за да ги посъветват да не идват в Берое", оплака се Димитров.

"Венцислав Василев ще се включи на 18-и в подготовката. Това се отнася и за Иво Иванов, заради участието им в националния отбор и мачовете им в турнира в Япония. Селекцията е отворен процес и тя е в течение. Иван Пенев от Локомотив (Горна Оряховица), централен защитник, е на проби, до няколко дни трябва да вземем решение дали да остане или не. Комплицирана е ситуацията със Спас Делев и аз не бих се наел да отговоря", каза треньорът на Берое.

"Една от целите, която съм си поставил е да увеличим с играта и представянето си броя на феновете на Берое. Настръхвам като го казвам, но тук имам няколко страхотни мачове с националния отбор. Последния с Хърватия тук напълнихме трибуните с 10 000 души (б.р. - срещата на юношеските национали от домакинското Евро 2015). Атмосферата беше прекрасна. След мача благодарих на феновете. Преди да дойда в Берое, като започнаха разговорите с ръководството, попитах един от функционерите на футболния съюз, който се занимаваше с организацията тогава на турнира колко от присъстващите на този мача са били старозагорци и колко от вън. 99% от публиката е била старозагорска, за което им благодаря. Аз съм им задължен за това", продължи Димитров.