Берое приема от 19:15 часа ЦСКА в първи 1/2-финал за Купата на България. За някои от футболистите на домакините срещата е по-специална, тъй като те вече са били част от "червения" клуб. Спас Делев и още няколко от съотборниците му добре знаят какво е да защитаваш честта на "армейците". Сега обаче на бившите цесекари им се налага да спорят точно срещу "червените" и да ги елиминират, ако искат да доставят голяма радост на феновете в Стара Загора навръх 100-годишнината на клуба. За Берое ще е пагубно, ако не спечели Купата на България за юбилея, след като в първенството изоставането от Лудогорец е доста сериозно.

Треньорът Петър Хубчев в момента е взел под крилото си почти цял отбор бивши цесекари - цели деветима. Освен споменатия вече Спас Делев (80 мача и 23 гола за ЦСКА), другите са вратарите Благой Макенджиев (3/0) и Илко Пиргов (11/0), защитниците Атанас Зехиров (6/1), Владимир Зафиров (1/0) и Венцислав Василев (51/4), както и Неманя Милисавлевич (57/4), Станислав Костов (21/3) и Георги Божилов (юноша е на "армейците", но няма записан мач за първия отбор).

Допреди няколко месеца бившите цесекари в Берое дори бяха десет, но Самир Аясс беше освободен от Хубчев и се завърна на "Армията". При "червените" от заралии преди години премина и треньорът Христо Янев. Роденият в Казанлък бивш халф през сезон 1999/2000 изиграва 27 мача и вкарва 7 гола за Берое в "А" група, след което през лятото на 2000-ата прави трансфер в ЦСКА.

Сред най-емблематичните преминавания от единия отбор в другия е това на Стойчо Младенов. Екзекутора на Ливърпул направи име точно в Стара Загора, където играе между 1976 г. и 1979 г., преди да отиде в ЦСКА. След като стават големи звезди при заралии, трансфер на "Армията" правят и братята Георги и Динко Димитрови. Легенда на двата клуба пък е Петър Жеков.

БИВШИТЕ ЦЕСЕКАРИ В БЕРОЕ: