Дванадесет привърженици на Миньор Перник ще бъдат съдени за спортно хулиганство заради инцидента с изпълнителния директор на Локомотив (София) Георги Марков. Както е известно, в събота по време на мача между двата тима в Перник, привърженици на домакините нападнаха и биха бившия футболист във ВИП ложата.

Феновете ще отговарят по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Непосредствено след срещата е задържан 30-годишният Георги И. от Перник. Веднага са предприети действия за установяване и на други участници в инцидента. Установени са 12 запалянковци, на които ще бъдат изготвени и внесени в съда актове за административни нарушения. В момента се проверява, дали дванадесетте са криминално проявени и дали имат санкции и забрани във връзка с предишни спортни хулиганства.

Днес е задържан още един агресивен зрител, 20-годишният М.К. от гр. Перник. Предстои да се изясни пълната му съпричастност и участие във възникналия инцидент. За действията на изпълнителния директор на Локомотив, за когото се твърди че е провокирал феновете, е уведомен дежурният делегат на срещата./БЛИЦ