Общо 12 отбора вече имат изрядни стадиони за новия сезон, съобщиха още от БФС. Това са “Левски”, Литекс, Локо (Пд), Черно море, Черноморец, Берое, Миньор, Монтана, Славия, Калиакра, Видима и “Ботев” (Враца). Там няма никакви проблеми и есенните мачове ще се играят на техните съоръжения. Локо (Сф) ще ползва „Васил Левски", тъй като стадионът в “Надежда” още от миналата година е обявен като опасен за зрителите заради недобре обезопасената козирка на голямата трибуна. ЦСКА още няма лиценз за „Българска армия".

Новаците Лудогорец и Светкавица ще изиграят дебютните си мачове в „А" група в други градове, тъй като на техните стадиони вървят реконструкции. Тимът от Разград ще посрещне Локо (Пловдив) в Каварна или Севлиево. Светкавица ще играе с Миньор във втория кръг най-вероятно във Варна.

В „Б" група проблемът със стадионите за новия сезон почти е решен. В Западната втора дивизия има два клуба, които ще почнат сезона на други стадиони. Сливнишки герой ще играе на съоръжението на Славия в Овча купел. Академик (Сф) е заявил, че ще домакинства на „Българска армия", ако съоръжението вземе лиценз. Не е ясно обаче какво ще стане, ако нещо с “Армията” се обърка.

В Източната група единствено виси Нефтохимик. Шефовете са заявили стадиона в Долно Езерово. Този уикенд съоръжението ще бъде проверено от експерти на БФС, които ще кажат дали може да получи лиценз за новия сезон. На останалите места всички клубове ще си играят на собствените стадиони./БЛИЦ