Над 1500 лева събраха участниците в петото издание на благотворителния турнир „Да помогнем на Дарко“. Традиционното футболно състезание се организира от Областния съвет на БФС в Шумен и е в подкрепа на футболиста Дарин Тодоров, който продължава да се възстановява след тежката катастрофа, която претърпя през зимата на 2010 година. 

„В тазгодишната футболна надпревара се включиха 12 отбора. Всеки от тях заплати такса от 50 лeва за участие, но всички дадоха повече средства“, каза председателят на Областния съвет на БФС в Шумен Милен Христов.

Турнирът се проведе на игрищата на „Атлетик Арена“, а сред играчите бяха част от бившите футболисти на Шумен, донесли футболна слава на града. Отборите бяха разпределени в четири предварителни групи. 
Първенците на групите оформиха финалните срещи „Заслона“ – „Калбо“ и „Поморийците“ – „Чавдар“ (Дивдядово). На финала „Заслона“ победи „Чавдар“ (Дивдядово) с 4:3 в оспорван двубой. Преди финала бе осъществена видеовръзка с Германия, където се лекува Дарин Тодоров.
 
Дарко е с майка си Даниела в клиника в Магдебург, където е подложен на възстановителни процедури. Както вече ви информирахме, юношата на Левски направи и първите си самостоятелни крачки.

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева - BG31UNCR70001519456109 - BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро - BG74UNCR70001519456111 - BIC: UNCRBGSF