Треньорът на Локомотив (София) Антон Велков изведе футболистите си за първа тренировка за 2012 година въпреки неясното бъдеще на клуба. В "Надежда" донякъде има надежда, след като се явиха 31 кандидати за слава, които искат да защитават екипа на "железничарите". Както е известно, голяма част от досегашните играчи напуснаха клуба заради финансовите неуредици и дължимите им по няколко заплати и премии. Босът Николай Гигов все още не обявява бъдещето на Локо, като на Общото събрание на акционерите в понеделник информира, че това трябва да се случи на новата дата, определена от него - 29 февруари.

На първото занимание се явиха десетина младоци, играли досега в отбори от "Б" група. Малкото останали "стари кучета" в тима явно не познаваха новите си съотборници и по време на тренировката ги разпитваха как се казват и откъде пристигат.

Без да е подписан договор с нито един нов футболист засега, подготовка започнаха и доста играчи, обявени като сигурни нови. Това са Владимир Манчев, Стойчо Младенов-младши, Юлиян Петков, както и четиримата от Черноморец (Поморие) - Костадин Велков, Мирослав Коев, Мартин Димитров и Андрей Атанасов. При "железничарите" се завръща и Кристиан Величков.

БЛИЦ разбра, че Пламен Крумов и Младен Стоев-Маджо умуват какво да правят при създалата се ситуация, след като Гигов отново отложи обявяването на бъдещето на Локомотив. Първият е пред раздяла с Черноморец (Бургас) и вече ви информирахме, че има желание да се завърне при "железничарите". Халфът Младен Стоев пък има договор със Спортист (Своге), но пред него съществува вариант да заиграе в чужбина.

Първият лагер на Локо (Сф) ще бъде в Сандански от 15 до 28 януари. През февруари се предвижда още един лагер, но мястото все още не е уточнено. На този етап треньорът Тони Велков планира да бъдат изиграни общо 6 контроли.