Пълната мъгла в Локомотив (София) продължава, като и днес не стана окончателно ясно дали "железничарите" ще ги бъде. В бившото кино "Освобождение", което се намира в близост до Централна гара, се проведе Общото събрание на акционерите на клуба. На него Гигов трябваше да обяви съдбата на Локо (Сф), но това не се случи. Президентът се яви при акционерите около 5 минути преди началото на събранието. Босът произнесе реч, след което напусна залата. Гигов обяви, че насрочва нова дата, на която ще се реши съдбата на клуба. Тя не е случайна - 29 февруари. На тази дата, която присъства само на високосна година, босът се надява вече да има официално решение за завръщането на отбора на стадион "Локомотив".

"Очаква се до две-три седмици да има развитие около въпроса със собствеността на стадиона. Премиерът Бойко Борисов обеща, че ще направи всичко възможно, за да има положително развитие. Ако има такова, ще направя всичко възможно, дори и да се оттегля, Локомотив да продължи да съществува. Всичко ще стане ясно на 29 февруари", обяви Гигов.

"Смятам, че клуб с 82-годишна история като Локомотив трябва да продължи да съществува - с мен или без мен. Писна ми обаче да обикаляме чуждите стадиони. Само за наеми плащаме между 18 и 30 хиляди лева за домакинство. Знаете, че в последните месеци умишлено се бях оттеглил малко по-встрани, но през това време поддържах жизнения минимум за клуба. Наистина има 3-4 месеца забавяне на парите на играчите, но преди това те са взели толкова много, че не е логично тяхното поведение. Локомотив е един от клубовете, който има най-малки дългове - около 400 000 лева. Същевременно чакаме забавения транш от 250 000 долара за Дерек Асамоа", продължи Гигов.

"Казал съм на Тони Велков да работи така, както смята за добре. За доброто на Локомотив. Ако до 29 февруари се появи някой, който иска да ме смени, аз съм готов да му предоставя акциите. Ако напусна Локомотив, ще напусна и футбола. Да се надяваме, че на следващото общо събрание на 29 февруари Локомотив ще има стадион независимо от това дали аз съм собственик или някой друг", каза още босът на "железничарите".

На събранието на акционерите не се яви новият човек в управата на "Левски" Иво Тонев. Както е известно, преди месеци той подаде оставката си в Локо (Сф), а днес тя беше приета, а функциите му поема Георги Марков. Това означава, че от утре Тонев официално може да стъпи в длъжност на "Герена". 

БЛИЦ разбра, че въпреки неяснотите треньорът Антон Велков възнамерява да изведе играчите за първа тренировка за 2012 година в сряда. Желаещите да започнат подготовка с "железничарите" трябва да се явят в "Надежда" в 10 часа.