Адвокатът на ЦСКА Радостин Василев сподели, че всичко с лиценза на клуба за европейските турнири е наред. Той допълни, че доносници са изпратили много неверни твърдения в УЕФА, с които са целели да ударят по "армейците".

"Искам да уточня, че в Швейцария беше само Борис Колев, но защитата я изготвихме и тримата (б.а. - Борис Колев, Радослав Василев и Кирил Калинков). Подчертавам, че ЦСКА ще вземе лиценз за Европа. Никога не е имало проблеми между нас и УЕФА. Единствено ще бъдем глобени с 30 000 евро заради пропуски по мониторинга. Грешката е техническа и е изцяло по наша вина. Все пак държа да подчертая, че това е минималната глоба", заяви пред "Тема спорт" Василев.

„Всеки отбор, чийто лиценз е бил отнеман, подлежи на мониторинг, който се прилага за срок от 5 години. В нашия случай това е периодът от 2008 до 2013-а. Точно заради това и ЦСКА е в този списък. Трябваше да пратим човек в Нион на изслушването заради многото въпроси, които са изпратени в УЕФА. В тях обаче няма и капка истина. Доносниците са както клубове от България, така и независими източници и трети страни. Отново ще повторя, че те не са верни и това се видя в нашите доклади. УЕФА ни увери, че единствено ще бъдем глобени. Не може да се стигне до отнемане на лиценза. Още днес би трябвало УЕФА да ни изпрати официалното си решение. След като издържахме мониторинга, не би трябвало да имаме проблеми и с БФС. Никой не ни е поставял срокове, в които трябва да изплатим задълженията си към Павел Дочев, Шеридьн и някои бивши играчи", завърши Василев.

Трите казуса, по които беше разпитан ЦСКА:
1. ЦСКА е обвинен, че не е платил 26 000 евро на Славия за Райс М`Боли.
Отговорът: Всичко между ЦСКА, и Славия за М`Боли отдавна е изчистено. Данните, които са предоставени, са със задна дата. Към днешна отношенията между нашия клуб и Славия са оправени.

2. ЦСКА има задължения към НАП, но не за тази, а за миналата година.
Отговорът: Имаме документи, които доказват, че ЦСКА не дължи нищо на НАП.

3. Трансферът на Мишел Платини от Черноморец в ЦСКА. УЕФА е изискала документацията по трансфера на бразилеца.
Отговорът: Информацията, която е подадена към УЕФА, е неточна. Бяха сбъркани дати с цяла година в сравнение с договора, който двата клуба подписаха в края на лятото през 2009-a. Според договора парите трябва да се изплатят на три части по 170 000 евро. Ние вече сме изплатили първите две от тях, а сега остава да изплатим и последната, която е с падеж 2012 г. Отделно продължава съдебният ни спор с Черноморец за ДДС-то по трансфера.