Футболните мачове от Англия остават по “Диема”, “Нова спорт” и “Нова телевизия” до 2016 година. Това обявиха днес на пресконференция ръководни фактори, сред които изпълнителният директор Дидие Щосел. Французинът разкри подробности около бъдещата футболна и спортна програма на каналите на “Нова Броудкастинг Груп”.

Макар и малък агенция БЛИЦ също има принос за популяризиране на английския футбол в България. Както и принос към “Диема” да запази мачовете от Англия за още три години. Това обяви лично директорът Дидие Щосел.

“Един от факторите, които натежаха при преговорите, е професионализмът на екипа ни. Знаете, че един от нашите коментатор беше избран за №1 за изминалата година от един водещите сайтове в България. Бъдете сигурни, че в Англия оценяват тези неща, не гледат само парите”, заяви французинът.

Припомняме, че агенция БЛИЦ проведе анкета за футболен коментатор на изминалата 2012 година. Победител стана Георги Алипиев. Професионализмът на коментаторите в Диема за пореден път излъчи победител в инициативата на БЛИЦ, след като през 2011 година за №1 феновете избраха Борислав Борисов.