Съвсем скоро столична футболна академия сключи договор с водещата испанска академия за развитие на подрастващи футболисти, а именно Марсет Барселона.

Известна в Испания като трамплинът за талантливи футболисти, академия Марсет припозна своя модел на работа в създадена съвсем скоро Академия за футболно развитие. Двете академии вече стартираха съвместна дейност, след като треньори, ръководители и футболисти от Академия за футболно развитие гостуваха за обмяна на опит в Барселона. Следва събитие, което е организирано ексклузивно за възпитаниците на столичната академия.

Треньори от Испания ще проведат дванадесет тренировки и 4 семинарни занимания на българските деца и техните наставници. Това ще се случи в периода 10-15.06.24г на Национална футболна база Бояна, където е и ежедневния тренировъчен процес на българската академия.

Един от водещите треньори на Марсет Барселона сподели, че това, с което са били привлечени от българските си партньори е фокусът на визията им за развитие, а именно че в центъра на цялостната дейност е индивидуалното израстване на всеки един футболист пред отборното представяне и резултатите.

“Ние търсим и идентифицираме таланти от над 50 държави по света. Радваме се, че в България има академия, която се стреми да изкара таланта на преден план. Това е истински полезно за подрастващите футболисти с мечти.” - заяви Марк Барачина, който пристига в България обнадежден.

Неговият колега от българска страна - Велизар Христов, заяви, че новият професионален контакт е осмислил работата му и е внесъл свеж полъх на надежда за развитието на възпитаниците му.

“Аз съм треньор в душата си и стратегически ми убягваха доста детайли около изграждането и най-вече реализирането на талантите ни. Чрез съвместната си работа с Марсет Барселона съм уверен в повишаване качеството на процеса към нашите възпитаници. В крайна сметка всичко се прави за тях", сподели специалистът.

Академия за футболно развитие продължава обогатяването на своя процес като привлича нови специалисти и футболисти, чрез които да реализира идеите си за развитие. Съвсем скоро предстоят събития, свързани със създаването на нови отбори в различните възрасти на Академията.