Капитанът на Швейцария Александер Фрай обяви, че точката от евроквалификацията с България е била заслужена и за двата отбора.
 
“В началото на мача бяхме притиснати и имахме късмет, че не допуснахме гол. След това изравнихме играта и имахме положения пред вратата на противника. През второто полувреме бяхме по-добри и пропуснахме две ситуации за попадение. Според мен двата отбора не заслужаваха да загубят и точката е заслужена. Играхме по-добре от мача с Малта”, заяви нападателят на Базел.
 
“Все още имаме шансове за класиране на европейското първенство. След това равенство обаче става прекалено трудно. Трябва да спечелим поне още 10 точки. През първите 30 минути срещу България бе много тежко. Бяхме като пожарна команда, едва удържахме. През второто полувреме взехме инициативата и противникът можеше само да контраатакува”, заяви съотборникът на Валери Божинов в Парма Блерим Джемайли.
 
“Имахме възможност да победим, но не реализирахме положенията си. Не загубихме и това е добре, тъй като запазихме макар и малки шансове за класиране на Евро 2012. Предстоят ни много трудности, но аз съм оптимист”, разкри халфът на Удинезе Гьокхан Инлер./БЛИЦ