Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев и новият му партньор в клуба Мишел Пасифико, представител на компанията за криптовалути „USSCyber“, дадоха съвместна пресконференция. На нея те обясниха на феновете на „железничарите“ как могат да печелят от представянето на любимия си отбор чрез закупуването на специалната криптовалута - токени.

"Имаме 50 милиона токена за всеки клуб. От 2016 г. цената започва от 1 долар. През 2021 г. цената за Локомотив (София) е $18.40. Изчислението се прави на базата на алгоритъм, изработен върху базата на представянето на отбора. Платформата за феновете на Локомотив вече е активна, но данните ще бъдат пуснати след първия мач на тима за 2022 г. Купувате токени, помагате, ако отборът се представя добре, може да ги продадете. Имате сигурност с тези токени, че на следващия ден може да ги продадете, може да го направите и в края на сезона“, обясни Пасифико.

„Когато продадете своите токени, нашата компания дава 25 цента за всеки долар, който минава през базата - 25 цента за всяка транзакция. Минимумът е пет долара. Това не е хазарт, но се усеща като хазарт. Това е нова концепция. Локомотив е пионер, клубът вижда възможността. Всяка държава има различна оценка в алторитъма - Испания има различна оценка, защото първенството е по-трудно от България. ШЛ също има различен алгоритъм", допълни представителят на „USSCyber“.

„Това са данни, които няма как да бъдат манипулирани, защото представянето на отбора се вижда какво е. Това е нов начин за приходи. Въведохме елемента за търсене и предлагане, който също влияе на цената. Това е първата криптовалута, която се базира на нещо видимо - представянето на отбора. Не печели само клубът, а и феновете - те помагат на тима, но имат възможност да изкарат нещо за себе си в бъдеще.“

„Моят партньор е инженер по киберсигурност, аз съм изпълнителен директор. Ние сме 25 души в екипа за развитие, компанията ни е от около 30 човека. Всички работим дистанционно, но сме базирани в САЩ. Тази програма я започнахме през 2014 г. Анализирахме клубове от цял свят. Всеки от тях ще има собствена валута. Това помага на футболния свят, защото отборите могат да инвестират в по-добро представяне, тъй като има оценка, включваща младежката програма, стадиона, базата, селекцията. Това е нов начин клубовете и феновете да имат приходи“, коментира Мишел Пасифико.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022