Треньорът на ЦСКА Йоан Андоне призна, че много добре знае какво представлява едно дерби, като предстоящото в събота с Левски. Румънецът призна, че желанието на всички в отбора е за победа над съперника. Специалистът изрази надежда, че теренът на стадион “Васил Левски” ще позволи на двата отбора да направят спектакъл.

“Предстои голямо дерби между отбори с традиции. Трябва да направим добъд спектакъл, въпреки че двата тима са на трето и четвърто място. За нас е най-добре да победим Левски. Съперникът се наложи над Славия с добър футбол, но след това се представи слабо срещу Локомотив”, заяви Андоне.

“Надявам се теренът на “Васил Левски” да е по-добър от нашия. Без хубаво игрище няма спектакъл. Играчите трябва да са ниво, те играят за ЦСКА. Желанието на всички ни е да победим и сред футболистите няма страх от предстоящия мач. Шефът на фенклуба ми обеща, че ще имаме подкрепа от трибуните”, допълни треньорът на “армейците”.

“Не искам да коментирам случилото се в Мездра. Това е минало. Не съм чул лично от някой футболист, че не иска да играе в ЦСКА заради инцидентите от неделя. Съжалявам за пропиляните положения и пропусната победа срещу Пирин”, обяви румънският специалист.

“Много добре знам, какво представлява такова дерби. В Румъния, ако Динамо победи Стяуа после една година можеш да си спокоен, дори и да не станеш шампион. За нашите фенове също е важно да победим Левски. На нас ни предстои трети мач за шест дни, а на Левски също е трети, но за седем дни. Това обаче не е важно, важно е как футболистите ще играят на терена”, разкри Андоне.

“Имам оферти, но аз имам договор и съм треньор на ЦСКА. Какво ще се случи, никой не знае. Даже Гуардиола не знае каква ще бъде съдбата му, ако не спечели шампионската титла. Не съм разговарял с Рапид. Медийните информации нищо не означават. От 17 години съм треньор и през това време по вестниците многократно съм бил сменян”, добави треньорът на ЦСКА.

“Върши си професионално работата и върху мен няма натиск и напрежение. Сигурен съм, че до една години или година и половина ЦСКА ще може да играе силно в три поредни мача за една седмица. Трябва да се работи с играчите. В Европа футболистите тичат по 12-13 км на мач, в България играчите пробягват на мач по осем километра”, заяви румънецът./БЛИЦ