Бившият помощник-треньор на ЦСКА Ангел Червенков е бил наставник на новия вратар на „червените“ Якуб Дивиш. Двамата се засичат в словашкия Татран (Прешов) между юли и декември 2012 г., а българският специалист е използвал чешкия страж като титуляр.
 
„Когато поех Татран, Якуб беше един от основните футболисти. Мога да кажа само добри думи за него. Той е изключителен вратар, много сериозен и отговорен човек. ЦСКА направи един от най-добрите си трансфери с неговото привличане. Дивиш разполага с отлични физически данни, чете играта, има лидерски качества, а и командва защитата“, анализира Червенков.
 
„Той знае английски, което би му било от полза в ЦСКА предвид многото чужденци, а и словашкият език не се различава много от българския, така че ще се адаптира бързо. Якуб е много интелигентно момче и се радвам, че е избрал клуб като ЦСКА. На „Армията“ може само да се радват, че той е тук. Въпросът е да се сработи по-бързо с отбора и да прояви качествата си, с които несъмнено разполага и които разкриваше в Татран. Мисля, че ще се справи и всички в ЦСКА ще са доволни“, допълни бившият треньор на Литекс.
 
За последно Ангел Червенков работи в Севастопол, но поради напрегната обстановка в Украйна и Крим напусна през лятото. До този момент той не е получил ново предложение за работа.