Мениджърът на новото попълнение на Палермо Ивайло Чочев - Петьо Костадинов, разкри подробности около преминаването на халфа в новака от италианската Серия "А". Агентът сподели, че на преговори с клуба в София е бил представен друг човек вместо него. Освен това той разкри за опит халфът да бъде "отвлечен" и вече да не разчита на неговите услуги.

"Аз съм трето десетилетие в този бизнес, за пръви път се случва клуб да желае състезател и той да не е влязъл във връзка с агента му. На място, в Сицилия, хората ни казаха неща, с които ни изненадаха тотално. Бяха останали с впечатление, че идва като подарък. Трябва да отбележа, че хората там бяха изключителни професионалисти. В крайна сметка постигнахме това, което един национален състезател заслужава. Давахме си сметка, че Чочев отново трябва да помогне на ЦСКА. Имаше хора, които да се опитваха отвсякъде да влязат в сделката. Беше много трудно на мен и Емил Димитров да удържим натиска, особено когато "Екип" публикува информацията за Монако. Дори ще ви разкрия, че по заобиколни пътища се опитаха го отвлекат", заяви Костадинов в предаването "Спорт в обектива" по Канал 3.

"Директорът на Палермо, който дойде в България, защото някой нещо му беше обещавал, остана изненадан като ме видя. Причината е, че в София е имало човек, представен за мен. Ивайло е свидетел на всичко, което се случи в Сицилия, бе през цялото време до мен. Нашенец му е обяснил, че за сумата "Х" ще подпише, а за "Х+1" ще преплува дори до там. Искам да кажа, че постигнахме три пъти това, което се е обсъждало. Постигнахме това, което един национален състезател на България заслужава. Нека всеки си гледа своите задачи. Аз не съм професор по дългове. Никой не ми е съдружник или управител на фирмата, за да ми нарежда аз какво да правя. Тези деца, от школата в Етрополе, са като наши синове. Те не са пушещо месо или подарък за някого. На хората от Палермо им беше обещано, че пристигаме и подписваме веднага. Бяха организирали пресконференция, снимки с него с новата екипировка. Но ние бяхме отишли, за да постигнем това, което заслужава той.

В Палермо преговарях сам, седях срещу двама и трима. Не знам кой е този човек Джанлука, не от моето село Софрониево или Трънчовица. За първи път чувам името му. Не знам и какъв е бил този италианец, който е искал комисионна, за да затвори сделката, не го познавам, не съм го виждал и него. Струва ми се обаче, че някой ще плати за реконструкцията на старинна църква в моето село.

Не мога да не кажа, че трима прекрасни адвокати ми покриваха гърба. Това са Елена Тодорвоска, Георги Гайдаров и докторът по право Борис Колев. Координатор е адвокат Тодоровка. Групата се легитимира като "Джей Ес Лойърс" и не се представят за специалисти по спортно международно право. Може би ще ме приемат при тях, като секретар. Те ми помогнаха много. Познават ме отлично и когато съм имал нужда от съвет, бяха до мен."

"Нещата с Монако вървяха спокойно. Седмица преди да подпишем с Палермо обаче получихме информация, че трябва да изчакаме. Молеха ни да не ходим никъде, защото в момента работили по големи сделки и се налага търпение. Очакваме движение в посока Монако за прегледи. За съжаление понеделник се превърна в тъмен ден. Никой не знаеше какво се случва. Оказа се, че в същия ден се е обадил човек, който се представил за собственик на ЦСКА и търсил контакт с вицепрезидента на Монако. Обяснява му се, че офертата на Палермо е отказана, за да може да се подпише с тях. Това обаждане утежни сериозно ситуацията. Появи се и някакво мое изказване в сайт, което не съм давал. Ако някой си мисли, че може да се работи в този бизнес първосигнално, няма да му се позволи. Подписали сме етичен кодекс, който трябва да се спазва", каза още лицензираният агент на ФИФА.

"Искам да е ясно едно нещо. Никога не съм вземал комисионна за трансфер на Ивайло. Нито от ЦСКА, нито от Палермо. С него имахме облог, че ще постигна това, което заслужава, дори надхвърлих желаното. И се наложи да ме почерпи една бира по случая. Той осъзна, че влиза в голямата игра. Има амбицията да се справи и ще се справи. Той е боец. Има деликатни моменти и с времето ще навлезе", обясни Петьо Костадинов.

"Аз по рождение съм от ЦСКА. Реших да помагам. Прогнозирах два месеца по-рано вземането на вътрешния лиценз именно поради знанията на хората да управят дългове, а не да се местят в преговори за играчите. Аз казах, че на 1 април, ако ЦСКА не вземе лиценз, всеки може да дойде на "Армията" и да ме замеря с камъни. Мен не са ме бутали с количка пред стадиона. Една друга групичка от момчета, които са лесно раними, стигат пък до съда дори, постоянно чоплят срещу клуба. Убеден съм, че преди месец Томов нямаше да може да ми приознесе името. А дори сме играли футбол заедно, навремето, когато работех в този велик клуба. Сега със сигурност е наясно кой съм."

Петьо Костадинов каза още, че Уест Хям, Щутгарт и Бенфика също в един етап от времето преди трансфера са проучвали възможността да привлекат талантливия футболист. "Много е важно да уточня, че при всяка една визита на клуба съм информирал ръководството за това и съм срещал двете страни. Появи се и името на Волфсбург, но явно никой не си е направил труда да проследи какво се случва. А именно, че клубът прави селекция, с която да успее да се калсира за Шампионската лига. Затова и Чочев се вписва в стратегията на Палермо, защото клубът разчита на млади и перспективни момчета."

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка