Ужилените от аферата Рубин (Казан) левскари Живко Миланов, Зе Соарес, Юсуф Рабех и Дарко Тасевски бяха разпитани от антимафиоти днес, информира "Труд". С показанията им разследващите целяха да сглобят пъзела около родната трансферна измама на века.

По време на престоя си в сградата на ГДБОП карето е трябвало да извърши разпознаване на хората, които напразно са ги разхождали из хотелите и клиники в Москва. Водещата версия, по която работят разследващите е, че митичният Артур първоначално е пробвал да заблуди собствениците на ЦСКА като им обещал да продаде лидера Иван Стоянов и откритието Спас Делев в елитни европейски отбори.

Силните хора в "червения" клуб дори поканили арменеца да гостува за мача с Пирин в Кюстендил. Но неговите условия за трансфери не довели до споразумения. И след като ударил на камък с ЦСКА, въпросният Артур се насочил към измама на шефовете на Левски.

От Софийската градска прокуратура уточниха за "Труд", че по случая е образувано досъдебно производство за документна измама срещу неизвестен извършител. Очаква се магистратите да изпратят официално запитване до руските си колеги за снемане на обяснения и от основния заподозрян за аферата Артур.

Утре на разпит ще бъдат призовани собствениците на ЦСКА и фирма "Титан" - Димитър Борисов и Иво Иванов. Магистратите ще изясняват дали двамата са замесени в скандала. /БЛИЦ