Треньорът на Арда Елин Топузаков показва, че иска да работи като истински професионалист. За тази цел клубът ще закупи от станалите модерни „лични потници“, които футболистите носят, както на тренировки, така и на официални мачове, информират от клуба на официалния си сайт.

Подобни технологии използват почти всички големи отбори в Европа. Няколко от тях произведени с марката „Polar“, бяха изпробвани на последната тренировка на отбора. Целта на тези потници е да дава пълна информация за физическото състояние на всеки един играч, чрез специална GPS система. По този начин във всеки един момент он лайн треньорското ръководство ще има информация за натоварването на футболистите, пробяганото разстояние, и още много друга ценна информация.

Атанас Чепилов вече тренира наравно с останалите съотборници, докато Иван Караджов все още набляга на фитнес упражнения. Той със сигурност ще пропусне контролата с Ботев (Враца), която е насрочена за 30 юни в Разлог. Днес и утре футболистите на Арда ще тренират двуразово. Добрата новина за Елин Топузаков е, че няма проблеми с други контузени играчи.