Арда и ЦСКА завършиха при 2:2 в отложен мач от втория кръг на Efbet лига.

Срещата започна с по една възможност за двата тима, преди Кайседо да удари напречната греда на вратата на Арда в петата минута. В следващите минути играта продължи да е динамична, но без реални опасности пред двамата вратари.

Първият точен удар в двубоя дойде в 25-ата минута, когато Йомов тества Караджов, но стражът се справи. Минути по-късно Спас Делев изненада отбраната на ЦСКА, преодоля вратаря Димитър Евтимов и беше фаулиран от Юрген Матей. Тонислав Йорданов беше точен от дузпа и откри резултата - 1:0. Десет минути по-късно Арда можеше да води с два гола, но Илия Юруков не успя да отправи точен удар от добра позиция.

В самия край на първата част Жорди Кайседо изравни с глава след центриране на Чатакович (1:1). Минути след това Мухар можеше да направи обрат и да изведе ЦСКА напред, но Караджов се справи блестящо.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Втората част започна вихрено за домакините от Арда, които първо имаха претенции за дузпа за фаул срещу Спас Делев, а след това успяха да поведат с гол на резервата Коконов в 55-ата минута за 2:1.

След гола ЦСКА започна да поглежда по-често към вратата на съперника и пропусна няколко възможности. Арда отвърна с две положения, при които Делев и Руменов не уцелиха рамката. Резервата Яник Вилдсхут и Карло Мухар върнаха напрежението пред вратата на Арда, но без резултат.

Арда не се отказа да търси трети гол, а Тилев и Делев бяха близо до целта, но не успяха да поразят Евтимов. В продължението Жорди Кайседо отново беше оставен непокрит в наказателното поле след центриране и с глава оформи крайното 2:2.

ЦСКА остана на 5 точки от лидера Лудогорец преди директния им двубой в понеделник от 16:30 часа, докато Арда пък е на девето място с 22 точки.


АРДА - ЦСКА 2:2
1:0 Тонислав Йорданов (31' дузпа), 1:1 Жорди Кайседо (45'), 2:1 Иван Коконов (55'), 2:2 Жорди Кайседо (90+2)


По-важното от мача по минути:

0' Вратарят на Арда Иван Караджов получи подарък по случай 100-тния му мач с екипа на кърджалийци в елита.
1' Начало на срещата.
2' Първи опит на ЦСКА да затрудни Караджов! Жеферсон стреля, но високо над вратата.
4' Възможност за Арда! Давид Кики проби в наказателното поле на ЦСКА и падна, но съдията даде знак играта да продължи.
5'  ГРЕДА за ЦСКА! Кайседо стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна напречния стълб на вратата на Арда.
13' Възможност за ЦСКА! Баи комбинира с Мазику по лявото крило, той му върна топката в наказателното поле, но последва много неточен удар.
14' Спас Делев проби по дясното крило, Матей го спря и изчисти топката, а има и сигнал за засада.
25' Първи точен удар в мача! Йомов залъга бранител и стреля към близкия ъгъл, но Караджов се справи и улови.
28'  ДУЗПА за Арда! Спас Делев залъга защитник и вратаря на ЦСКА, на Матей се хвърли в краката му и го събори в наказателното поле. Ивайло Стоянов отсъди дузпа, но секунда по-късно видя, че има сигнал за засада. След проверка с ВАР се оказа, че помощникът му не е прав и няма засада. Дузпа за Арда!
31'  ГОООЛ за Арда! Тонислав Йорданов бележи от бялата точка.
43' Страхотна възможност за Арда! Делев центрира остро в наказателното поле, топката беше избира и попадна и Юруков, но опитът му за шут беше блокиран.
45' ГОООЛ за ЦСКА! Чатакович центрира от фаул, Кайседо скочи най-високо и прати топката в мрежата за 1:1.
45+2'  Какъв шанс за ЦСКА! Мухар стреля от няколко метра в далечния ъгъл, но Караджов спаси с една ръка.
45+2' Край на полувремето.

46' Начало на втората част.
51'  Претенции за дузпа! Спас Делев пада в наказателното поле на ЦСКА. Съдията първоначално подмина ситуацията, но след това я прегледа с ВАР. Оказа се, че ситуацията е извън наказателното поле и няма извършено нарушение.
55'  ГОООЛ за Арда! Появилият се преди минути в игра Иван Коконов простреля Евтимов с бомбен удар от границата на наказателното поле.
60' Жеферсон центрира в наказателното поле, но Томас Лам не успя да намери добре топката.
63'  Страхотна възможност за "червените"! Кайседо спря топката на Яник Вилдсхут, но ударът му се отби в бранител. Корнер за ЦСКА.
67'  Спас Делев избяга от отбраната на ЦСКА и опита удар в далечния ъгъл, но не уцели добра топката.
70'  Нов шанс за Арда! Делев пусна към Руменов, но ударът му не попадна в рамката.
72'  Шанс за ЦСКА!  Яник Вилдсхут стреля, шутът му е блокиран, а при добавката играч на ЦСКА прати топката над вратата.
76'  Удар на Карло Мухар към вратата на Арда, но след рикошет топката излиза в корнер.
79'  Възможност за Арда! Иван Тилев опита удар от въздуха, но не успя да засече топката.
82' Спас Делев получи възможност да стреля от границата на наказателното поле, но не намери целта.
90+2'  ГОООЛ за ЦСКА! Жорди Кайседо отново остана непокрит и бележи за 2:2 при центриране от фаул.
90+4' Край на мача.



АрдаАРДА: 12. Иван Караджов, 8. Милен Желев , 9. Спас Делев (90+2'  29. Георги Атанасов), 10. Светослав Ковачев (46'  17. Иван Коконов ), 81. Атанас Зехиров , 24. Алекс Петков, 25. Давид Кики , 33. Иван Тилев, 70. Христо Иванов , 77. Илия Юруков  (90+4  27. Николай Горанчев), 98. Тонислав Йорданов  (62  19. Румен Руменов)
Резерви: 36. Васил Симеонов, 11. Александър Георгиев,
Треньор: Славко Матич

ЦСКА СофияЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 15. Тибо Вион (74  28. Пламен Гълъбов), 2. Юрген Матей , 29. Томас Лам, 18. Брадли Мазику, 11. Хамза Чатакович (59  30. Яник Вилдсхут), 24. Карло Мухар , 7. Йоан Баи (84  17. Бисмарк Чарлс ), 10. Георги Йомов (59  14. Калоян Кръстев), 9. Жорди Кайседо  , 3. Жеферсон 
Резерви: 1. Густаво Бусато, 20. Карол Метс, 6. Жуниор Нзила
Треньор: Стойчо Младенов

Стадион: "Арена Арда", Кърджали
Съдия: Ивайло Стоянов
Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022