Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори за предстоящия през декември конгрес и посочи бившия национал Стилиян Петров като добър вариант за поста. Той допълни, че поддържа връзка с бившия шеф на централата Борислав Михайлов, но двамата не си говорят за футбол.

Фурнаджиев обясни тв интервю, че не знае нищо по темата с обвиненията на един от кандидатите за шеф на БФС Христо Христов, че му е искан подкуп за уреждане на мачове и призова компетентните органи да установят има ли престъпление или не.

В края шефът в БФС коментира и предстоящия бараж с Унгария, подчертавайки, че нашите имат сили да постигнат победа.

"Всичко, което се прави в българския футбол, е прозрачно е ясно. Основната причина да няма конгрес на БФС до момента е коронавирусът, а другата е лицензирането на клубовете. Към момента по-голяма част от тях вече са лицензирани. Борислав Михайлов е в оставка и не участва по никакъв начин в управлението, а президент на БФС е Михаил Касабов. С Михайлов поддържаме връзка, чуваме се рядко, но си говорим като приятели. Не говорим за футбол.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Уставът на БФС е такъв, че всеки е с равен глас. 600 представители на клубовете определят следващия президент на 11 декември. Ще има и поне 5 кандидатури, но аз няма да съм между тях. Лицензирането се извършва от Министерството на спорта. Не мисля, че е възможно да има клубове фантоми. Ние българите винаги се съмняваме, но трябва да говорим с факти.

Стилиян Петров е добър вариант за шеф на БФС. Има качествата, но не знам дали има желание. За да стане президент, трябва да се върне да живее в България. Който и да стане, зависи с какъв екип ще дойде. Тези хора трябва да са отдадени на каузата.

Нищо не знам за твърденията на Христо Христов за подкуп и уреждане на мачове. Във всяка държава се вършат престъпления и има органи, които трябва да установят това. Не се познавам с Христов, но би трябвало да е казал на кого е дал пари", заяви той.

Фурнаджиев говори и по темата с най-важния мач за националния отбор - баража за класиране на Евро 2020 с Унгария тази вечер от 21:45 часа.

БЛИЦ пита феновете: Как ще завърши баражът с Унгария?

"От всеки мач на националния отбор очаквам победа. Мисля, че имаме сили и възможности да победим Унгария. Организирахме среща с академик Антон Дончев, Той им каза колко е велик българският народ и мотивира играчите", заяви вицепрезидентът на БФС, след което каза няколко думи и за въвеждането на ВАР в родния футбол и за проблемите със съдийството.

"Подписан е договорът за ВАР, сега се провеждат обучения. Очаквам за плейофите да има ВАР по всички стадиони. Явно има проблем с българското съдийство. Проведохме среща с ръководството и обявихме че ще бъдем безкомпромисни", завърши Фурнаджиев.