Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков коментира победата над молдовския Верис с 3:0 и класирането за втория квалификационен кръг на Лига Европа. Спецът не скри задоволството си от играта на своите възпитаници и не пропусна да ги похвали.

“Не мога да не бъда недеволен от моите футболисти. Съперникът игра тотално катеначо. Мислеха само за защитата. Въпреки това успяхме да се възползваме от своите положения и да вкараме три гола, заяви Бала. - Не сме все още подготвени на 100 процента физически, това си пролича и тази вечер. Предстоят ни много тежки мачове срещу унгарския Дьошдьор в следващия кръг. Научен отбор са, играят приличен футбол. Игрови унгарците са много по-силни и не разчитат само на изритани топки. Доста ми хареса последният им мач, който гледах. Това ме радва, защото обичам да играя срещу отбори, които играят футбол. Много тежко се играе срещу отбор, който се затваря изцяло отзад. Ще ги разузнаем добре. Надявам се на положителна развръзка.”

Балъков отчете, че е променил подхода на Литекс в защитен план при статични положения. "Променихме заставането на статични ситуации. Не играем човек за човек, а зона. Те досега са играли човек за човек. Надявам се по най-бързия начин да спрем да допускаме грешки. Отборът е добре подготвен, но не е готов за това, което аз желая, защото нямахме необходимото време да се подготвим. Надявам се до една седмица, най-много две, да влезем в по-добро състояние, Няма време, играем сега пак УЕФА, после идва мача с ЦСКА и пак УЕФА, подчерта спецът.

- Асприля беше 7-8 дни контузен и не беше в най-доброто състояние, но Асприля си е Асприля и ни трябват такива качества като неговите, затова му дадохме повече време. Разчитам на целия отбор, не само на 11-те, които са на терена. В тези турнирни битки ще ни трябват всички играчи. Нови попълнения засега няма и няма и такива мисли, но докато е отворен трансферния период всичко може да стане. Вратите са отворени, но нямаме какво да ви съобщим конкретно."