Треньорът на Литекс Красимир Балъков, който днес заяви пред БЛИЦ, че подава оставка, потърси причините за отпадането от Лига Европа в себе си. Вчера ловчанлии направиха 2:2 у дома с латвийския Йелгава и с общ резултат 3:3 приключи участието си в надпреварата.

„Търся в себе си изцяло причините. Аз съм треньор и нося отговорността. След мача анализирахме всичко. Отбори като Литекс, Лудогорец, ЦСКА, „Левски” като играят в тези турнири, отпадане в първия кръг е трагедия. Така беше и за мен като треньор. Анализирах нещата и си подадох оставката“, коментира Краси Балъков пред „България On Air”.

„Имам изключително добро отношение към отбора и момчетата и те към мен. Нямахме никакви проблеми. Единственото, което се случи на този мач, както и на първия е слабото съдийство. Не знам как един страничен съдия не може да види такава засада, при която ни отбелязаха втория гол”, продължи специалистът.

За неяснотите около Литекс преди началото на официалните мачове през лятото, Красимир Балъков каза:
„Ние като треньорско ръководство се опитахме да не повлияе и мисля, че не е повлияло върху нашата работа с футболистите. От там нататък какво влияние върху фенове и странични фактори, не мога да ви отговоря. Каквото и да кажа, то ще е спекулация. Какво г-н Ганчев ще прави с ЦСКА, трябва да му зададете въпроса на него”, каза Балъков попитан за неяснотите преди началото на сезона.

Ръководството на Литекс обяви, че в следващите дни ще вземе окончателно решение дали да приеме оставката на Балъков.

„В момента нищо не мога да кажа. Не искам да се спекулира в публичното пространство. Ръководството ще даде отговор, когато му дойде времето”, каза треньорът.

„Футболът ни, колкото и нереално да звучи, върви бавно, но върви напред. Нямаме кой знае какви големи резултати, но виждате Лудогорец успяха да влязат в групите на Шампионска лига. Има напредък, но върви бавно. Това се дължи и на самата държава. Не може и футболът да не е в криза. Няма да забравя успехът, който постигнахме. Надявам се един ден и съм оптимист тези неща да се случат отново”, завърши позитивно Балъков.

БЪЛГАРСКОTO УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16