Селекционерът Красимир Балъков започна с две загуби начело на националния тим по футбол, но не смята да променя концепцията си и своето виждане за развитието на отбора.

"Като времето, малко слънце, малко дъжд. Аз съм отворен за критики. Те са добре дошли. Като играч никога не съм си мислил, че ще стана треньор на националния отбор. В треньорската професия, особено селекционер на национален отбор е голяма отговорност. Аз съм готов за всичко, което идва след назначаването", сподели Балъков в интервю за „Диема спорт“.

"В България има повече от 6 милиона разбирачи на футбол. Казал съм, че имам нова концепция, че подборът на играчите ще бъде по-различен. Това не става от днес за утре, няма да се откажа от това мое виждане. Надявам се да покажа това, което тренираме възможно най-скоро. Години наред се говори, когато извикаш по-опитни играчи, се казва защо не викаш млади. Когато се пуснат младите, се критикуват без да има смисъл. Това не помага на младия играч. Това, че аз съм пуснал млад играч, е мое лично мнение. Това (б.р. Мартин Минков) е играч, който е играл цял сезона за Черно море. Много перспективен играч, той доби голям опит с този мач. Един треньор, ако започне да се сравнява с другите, значи е загубил. Всеки има различна философия, свое виждане за футбола. Ако можем да си помагаме, си помагаме, ако не, всеки си върши работата. Най-важното е треньорските идеи да бъдат реализирани от състезателите“, добави наставникът на националния ни тим.