Бившият селекционер на България и главен мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков говори преди срещата на "червените" от 9-ия кръг на efbet Лига срещу Ботев (Враца). Мачът е в неделя от 15:15 часа. 

Легендата коментира и ситуацията в националния отбор.

"Нито искам да анализирам, нито да давам задълбочено мнение. Българският национален отбор е лицето на футбола ни. За 16-17 години са минали много треньори - кой по-добре, кой по-зле. Резултати - почти никакви. Футболните хора трябва да разберат, че е дошло време за тотална промяна. Трябва да се случи, глобално, да се даде време на хора, които могат да направят тези промени, а не да ги оценяваме за няколко мача", коментира Балъков в Пресклуб "България".

"Ние трябва да сме много големи мазохисти, че да считаме, че само треньорите са виновни. Трябва да се направи абсолютен рестарт. С ново мислене, нова концепция, търпение. Всичко друго трябва да се остави на заден план. Аз затова бях взет, но вече не съм там - това няма значение", продължи бившият селекционер на националния ни отбор. 

"Трябва да се въведат нови правила в развитие на ДЮШ в българския футбол, даване шанс на младите, които имат някакъв талант, да помиришат еfbet Лига, да се изградят като силни футболисти. За мача няма какво да говорим. Жалкото е, че срещу Унгария не можахме да си реализираме шансовете", каза Бала. 

"Върнете си записите от пресконференциите ми да видите какво съм казал. Коментираше се концепция, а не само класиране за националния отбор. Коментираха се много други неща, които отидоха на кино, без никой да обърне внимание. Утре ще е някой друг, нека му дадат 4-5 години да работи. Аз бях взет, за да направя тази концепция. Тя бе представена пред Изпълкома, който одобри 10-годишен план. Нямам представа къде е сега този план, не го знам", добави Балъков. 

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​