Легендата на българския футбол Красимир Балъков беше сред зрителите в ложата на стадион „Христо Ботев“ при победата на националния отбор с 1:0 над Северна Ирландия в Лигата на нациите. Бившият селекционер на „лъвовете“ похвали представянето на представителния ни тим, който вече осем поредни мача няма загуба.

“Момчетата играят добре, със самочувствие, без голям риск, концентрирано, което е много важно. Хубаво е, че националният отбор вече няколко мача няма загуба, въпреки че играем с по-посредствени отбори, надявам се това да е основа за бъдещето", коментира Балъков пред клубната телевизия на Ботев (Пловдив).

"Аз съм идеалист и винаги съм казвал, че това, което е станало, може да се повтори. Трябва да вярваме и да се надяваме, да сме оптимисти”, заяви Бала на въпрос дали някога може да се повтори успеха на националния отбор, постигнат преди 30 години на Световното първенство в САЩ.

“За българската действителност абсолютно уникален стадион, на който има атмосфера, има живот и може да се играе качествен футбол. Ако всички отбори имат подобни съоръжения, ще се вдигне нивото на футбола и ще бъдем съвсем различни в очите на Европа“, допълни бившият халф.