Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков беше доста обезверен след загубата с 0:2 от унгарския Дьошдьор в среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Головете на Градския стадион в Ловеч паднаха в последните осем минути на двубоя при контраатаки и бяха дело на Милан Немет и Мирослав Грумич.

"Мина през пет човека, Божика накрая не можа да избие. Случват се такива неща. Жалко, че не успяхме да отбележим нашите положения. Изключително здрав и интересен мач, за жалост го изгубихме при това с лош късмет, не съм ги броил колко ситуации имахме за гол. Контролирахме мача през цялото време, ситуацията при първия гол ни отразя краката и след 1:0, който е играл футбол знае, колко е тежко да се върнеш. Доволен съм от играта, от спазването на задачите. Просто отборът на унгарците беше много добре подготвен. Надхитриха ни, призна Балъков.

- Трябва да работим, за да нямаме толкова много пропуски. При 0:2 всеки ще каже, че нямаме шансове, но ние сме професионалисти. Тежи, но трябва да я забравим. Надеждата умира последна, отиваме в Унгария с надежда да ги победим там, но ще е тежко и трудно. Всички заедно се вдигаме и се опитваме да се върнем в играта. Футболистите играха, стараха се, недоволен съм от пропуснатите шансове, които бяха наистина много. Ще анализираме всичко, но през второто полувреме противника се прибра не зад центъра, а на 30 метра от пеналта. Трябва да сме търпеливи с младите. Публиката ще дойде, когато почнем да побеждаваме. Мисля, че днес хората по стадиона останаха доволни, въпреки резултата.”


БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите