Чужденецът с най-много титли в "А" група Александър Барт е поредното име, което може да облече екипа на националния отбор, твърди "7 дни спорт". Френският централен защитник попада в плановете на селекционера Ивайло Петев, с когото работиха 2 сезона в шампиона Лудогорец.

Барт има 6 титли с България (2 с Литекс и 4 с разградчани) и е рекордьор от всички чужденци. През лятото той премина със свободен трансфер в швейцарския Грасхопър и се представя на високо ниво там. Бранителят има повече от 5 години у нас и натурализирането му за националния отбор няма да представлява никакъв проблем. На този етап французинът обаче няма български паспорт, след като има някои административни пречки.

Както е известно, през миналата седмица много успешен дебют с екипа на България направи Марселиньо. Бразилската звезда на Лудогорец вкара гол в първия си мач за трикольорите, носейки успеха 1:0 над Португалия. Освен него другият чужденец в "А" група, който може да носи екипа на националния, е Жуниор Кишада. Нападателят на Лудогорец ще направи 5 години у нас през месец юни.