Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев призова футболистите си да останат здраво стъпили на земята, въпреки победата с 1:0 над Португалия. Според специалиста предстоящата среща с Македония в Скопие ще е далеч по-трудна. Контролата е във вторник от 20:00 часа.

"Победата над Португалия ще ни даде увереност за в бъдеще. Не трябва да летим в облаците и едва ли не ще победим с по-малко усилия следващите си противници", коментира Петев при завръщането на националите от Португалия.

"Важно е как играем ние, а не противникът ни. Когато сме задружни и се раздаваме, имаме шансове да победим. Бяхме респектирани от Португалия, за това и играхме толкова плахо в първите минути на срещата", продължи селекционерът на аерогара "София".

"Не давам на никого отговор с победата в този мач. След три дни играем отново. Очаквам по-труден мач срещу Македония", каза Петев.

Той отличи изявите на Владислав Стоянов и Марселиньо в срещата с Португалия, но поздрави и останалите си футболисти - "Това беше най-добрият мач на Владислав Стоянов в професионалната му кариера. Марселиньо също се стараеше да изпълнява указанията. Поздравявам всички останали, които защитаваха цветовете на държавата ни."