Във връзка с непрекъснатите слухове, че продава или дори вече е продал ПФК “Левски”, собственикът на клуба Тодор Батков даде максимално откровено интервю за Дарик радио и Гонг. Не му спестихме нито едно от спряганите за купувачи имена, ето и пълният текст на разговора, ексклузивно за Спортно шоу Гонг:
- Г-н Батков, отново, за пореден път, слуховете гласят, че Левски е продаден. За какво всъщност става дума?
- Г-н Русев, живеем в много мръсно време, интриги все повече ни оплитат. Искам ясно и на висок глас да заявя: „Скъпи приятели, левскари и левскарки, нищо от това, което се тиражира, не е вярно. Аз си давам ясна сметка, какво е “Левски”, какво означава “Левски” за хората. Заявявам ви, заклевам ви се, че когато реша да предприема нещо такова, аз първи ще го обявя, след като направя съответните проверки и се убедя, че човек, с който възнамерявам да имам сделка, има сърцето, има и парите за Левски. Нищо не е вярно. Аз считам, че това е поредният опит за дестабилизация на Левски. Очевидно на някой му е изгодно Левски постоянно да бъде дестабилизиран, постоянно да бъде разклащан и вкарван в интриги. Няма такова нещо. Ето, заявявам ви днес 11.11.2011 година, 16:00 часа, един мрачен софийски ден – в Левски ситуацията е ведра и чиста. Треньорът работи усилено. Вчера бях на тренировката, има определен живец в очите на футболистите, убеден съм, че четирите мача до края на полусезона ще спечелим убедително. Гонзо си стяга селекцията заедно с треньора, продължаването на договори с футболисти, които са важни и трябва да останат в Левски, школата. Аз си върша работата, мисля как редовно ще платя задълженията към играчи и към персонал. Редовно, защото нищо просрочено нямаме като задължения. Какво повече да кажа.

- Ако искаш, говорим си на ти, щом питаш какво повече да кажеш, аз ти казвам слуховете, които вървят навън сред феновете и ти с няколко изречения, дори с „да” или „не”, можеш да отговаряш, защото едно и също се върти вече доста месеци и мине се, не мине се, някой го подхваща.
- Така, има нещо ново, някакво ново веене, надявам се това да се потвърди и в неделя в лицето на новия треньор и наистина подема, който е налице при футболистите, давайте отново да развалим атмосферата… Питай, питай…

- Първо да те питам най-спряганите, традиционно се въртят, като няма какво излизат ЦКБ – банката, кръгът около Цветан Василев, Делян Пеевски, най-често се спряга името на Сашо Сталийски, с който говорих неофициално, по друг повод, и той опроверга пред мен, поканих го в студиото и т.н., какво ще кажеш за това?
- Не, не и не! Познавам собствениците на ЦКБ, свестни момчета, с отношение към спорта и към футбола, никакви разговори нямаме, те издържат Черно море и това не е никак малко в условията на финансова криза. Пеевски и Цветан Василев – не съм разговарял повече от година и това, че те взеха Ботев, един славен клуб, ковачница на добри футболисти, е факт, който заслужава похвала и аз им пожелавам успех, но никакви разговори и не е имало база за този разговор. Третия – Сашо, милия, той дава достатъчно за културизма, колко титли взе… Да, Сашо е левскар, баща му беше голям левскар, мой приятел, Бог да го прости, който по зла участ беше известно време президент на ЦСКА като военен министър, но продължи да обича Левски най-много. Няма такова нещо, за кой друг да кажа?

- Питам те веднага за кандидат-кмета на Варна, който загуби…
- … Марешки ли? Аз не познавам тази личност и то просто няма как да се случи. Видях го по телевизията и се ужасих, че този човек може да стане кмет на най-красивия български град. Как може да стане това, недейте, Левски е нещо много сериозно.

- Трети слух – „Булсатком”?
- Тези даже не ги познавам, тези със сателитната телевизия, те мисля, че дават пари на Берое. Не, не ги познавам даже, няма такова нещо.

- Георги Георгиев – волейболният началник на ЦСКА?
- Ооо. С Жоро сме съдружници в „Стандарт”, аз му дадох миноритарен дял, продадох му.

- Най-първият слух от преди време, скоро не се е явявал – „Лукойл” и Вальо Златев?
-
Не бих отказал „Лукойл” да бъде спонсор. На шега и полусериозно съм водил много разговори с Вальо за тия осем и половина години – не, те имат съвсем друга стратегия.

- Още едно име, на мен са ми го казвали поне шест пъти – Иван Мачев. Не го познавам, ти би трябвало да знаеш кой е.
- Познавам го, той осигури някакво спонсорство преди две години, тъкмо играхме с Дебрецен, даже мисля, че Баждеков го покани и беше на мача. Не, не…

- И тук не?
- Не, повярвай ми, ако има нещо… Какво да кажа повече?
ТОМИСЛАВ РУСЕВ/ГОНГ