Председателят на Тръст "Синя България" Васил Колев отправи нападки към Тодор Батков, който по думите му не знае какво е да носиш отговорност. Колев обвини адвоката, че не е изпълнил обещания, които е поел към феновете. Шефът на тръста гостува в студиото на "120 минути" по bTV. Батков обаче не се появи в предаването, като причината за това били здравословни проблеми. Както е известно, босът на "Левски" все още не е говорил след злополучния финал с Черно море - загубата с 1:2 след продължения, която изпрати Купата на България във Варна.

По темата с евентуалното оттегляне на Батков и предаването на властта на Иво Тонев, последният е бил лаконичен пред Васил Колев: „Не съм разговарял с Батков, не мога да коментирам”.

"Информация имам от това, което чух преди малко. Все още съм в Бургас, не съм се задълбочавал в медиите. Ситуацията е объркана. Това, което чувам, е леко тревожно. Не успях да разбера какво означава да прехвърли управлението в ръцете на Иво Тонев. Тонев и в момента участва в управлението като член на Управителния съвет. Ако влезе в ролята на собственик, това вече е нещо тревожно, защото Иво Тонев е казвал, че няма финансовите възможности да се справи с клуб като "Левски". Слуховете ги знаем, но те гласят, че Иво Тонев ще бъде подставено лице на нечии чужди интереси", заяви Васил Колев.

"Нямам представа как се управлява "Левски"... би трябвало чрез УС. Теоретично той се състои от двама човека плюс двама в оставка, които сме Тръстът плюс Националния клуб на привържениците на "Левски". Ако има УС, трябва да се свиква по процедура, трябва да бъдем викани и ние, което не се случва", обясни Колев.

"От Тръста не сме заявявали, че ще търсим отговорност. Това е нещо много размито.
Сегашният собственик не знае какво е това отговорност. Какви сили и какви инструменти имаме като фенове да искаме? Мнозина сме акционерите в клуба, вярно – незначителни, но имаме някакви права, според законите. Тръстът ще публикува подробен доклад за това, което "Левски" е правил в последната година, който ще съдържа осем аспекта”, каза шефът на "Синя България".

Васил Колев индиректно попита Батков: "Обеща да намери формата да ангажира феновете в собствеността и управлението на клуба. Тези прословути 15% акции, които феновете трябваше да получат, Тръстът още не ги е получил. Ще намери ли тази форма, ако се оттегли от управлението? Да ангажира някаква форма на феновете, да им даде тези акции – дали на Тръста, дали на някой друг – или ще си тръгне с лъжа?"

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015