Собственикът на "Левски" Тодор Батков официално oбяви, че Иво Тонев и Стилян Шишков влизат в управата на "сините". Бившият шеф в Локомотив (София) е гласен за председател на Управителния съвет на клуба от "Герена". Постът в момента заема Георги Марков, но с идването на мощната руска банка "Внешторгбанк" (ВТБ) Тонев го заменя.

"Ще предложа Иво Тонев за председател на Управителния съвет, стига да се съгласят и другите. Стилян ще бъде изпълнителен директор и ще управлява клуба заедно с Баждеков", обяви Батков.

"От три страни взех това решение. Имам високо мнение и за двамата (б.а. - Тонев и Шишков) като професионалисти. Отчитам факта, че Иво Тонев не е бил свързан с "Левски". Юноша е на Септември, а дълго време беше в Локомотив (София). Много пъти сме говорили за неговото виждане, за идеите, които има", продължи адвокатът.

"Следя развитието на Стилиян Шишков от няколко години. Той направи доста успешна школа в Америка. Не виждам нищо фатално, че е юноша на ЦСКА. Аз съм приятел с Питър Киниън, който беше шеф в Манчестър Юнайтед, но после отиде при Роман Абрамович в Челси. Не искам да се правя на Абрамович, но...", добави Батков.

"Дискутирал съм с новия спонсор отчета, баланса и финансовото състояние на клуба. Дадени са ми препоръки как да бъде управлявано дружеството", отбеляза още Батков.