Ядосаният след отпадането на "Левски" от турнира за Купата на България Тодор Батков обяви, че спира да дава заплати на футболистите.

"Спирам плащането на заплати на първия отбор. Имат да изиграят 11 мача - мачове на истината и на честта... на честта на "Левски", на синята фланелка, на Гунди, на публиката. Мачове, в които трябва да покажат, че са мъже. От тях ще се прецени кои ще останат след края на сезона. Хората, които ще водят отбора след лятото, да могат да преценят на кои футболисти ще разчитат", заяви пред "Дарик" Тодор Батков.

"Ако покажат воля, характер, ако губят, но са играли с желание и умират на терена, ще си получат заплатите накрая. Категоричен съм - спирам плащането на заплати на първия отбор. Който не го устройва, да се яви при Баждеков, да оправят документите, да си вземат грошовете и да върви по дяволите!", закани се още афектираният Батков.

Той също така обяви, че спира заплатите и на членовете от Управителния съвет на клуба. По-рано днес стана ясно, че един от тях е подал оставка - Димитър Иванков.

"Взех решение и утре ще предложа на Управителния съвет - спирам възнагражденията на целия УС, единствено Баждеков ще получава пари, двойно намалени, защото той винаги е на работа - 24 часа в денонощието, и то 365 дни. Който иска да напуска, да заповяда. За толкова години единствено с Иво Тонев поддържам комуникация, с Баждеков ежедневно, защото той ме пита за всички най-вече финансови неща. И Жоро Марков от време на време", каза Батков.