Тодор Батков разкри заплатите на най-скъпоплатените футболисти на "Левски", както и каза, че клубът няма цена, тъй като не се продава. Босът обяви, че спира месечните възнаграждения на първия отбор, който вчера отстъпи с 0:2 на "Ботев" (Пловдив) и отпадна от турнира за Купата на България. По този начин "сините" тотално разочароваха феновете си и навръх 100-годишния юбилей отборът отново ще е без трофей.

"Бастос взима 30 000 лева. Генков - почти толкова. Ларсен Туре e с 15 000 евро месечно възнаграждение, Кевин Бру - 14 хиляди евро. Заплатата на Мулдер е 13 хиляди евра", разкри пред "Дарик" Тодор Батков.

Той допълни, че някои от младите в състава, които са юноши на клуба, взимат 1500-2000 лева.

"Месечните заплати на първия отбор са 358 000 лева плюс 126 хиляди дължими на бюджета за данъци. Общо 500 хиляди. Ежемесечната дупка е 700 000 лева", добави Батков, който е собственик на контролния пакет акции в "Левски".

Той отговори уклончиво на слуховете за евентуално идване на Делян Пеевски на "Георги Аспарухов".

"Да обичаш "Левски", е да вярваш в свободата, в справедливостта, нека тези хора, фенове да си помислят дали да дадем "Левски" на политиците и задкулисието. Аз съм сигурен, че "Левски" има фенове и привърженици. Те са различни. Цена на "Левски" не мога да кажа, защото не се продава, но на мен това удоволствие за тези години ми струва 41 милиона лева. Около 22-23 милиона са официално финансиране, което аз и мои фирми са предоставили на клуба. Всичко има в клуба - одит", каза Батков.

"Аз не взимам от "Левски", аз давам на "Левски". Не искам да споменавам имена като това на Делян Пеевски. Всеки да си отговори. И аз не искам да виждам такъв "Левски", защото вчера на терена срещу "Ботев" имаше двама-трима мъже, а другите бяха просто същества от мъжки пол. Тези хора дойдоха с мое позволение. Платихме около 250 хиляди евро за тази селекция. Да не говорим, че фонда работна заплата скочи с 25-26 хиляди лева. Това бе в името на доброто", обясни Батков, който също така заобиколи въпрос и за влияние от страна на бившия премиер Бойко Борисов.

"Изживях с "Левски" най-хубавите си мигове в живота. Шест пъти бях шампион. Три пъти като вицепрезидент и три пъти като президент. Дай Боже това да се случи и на други президенти. Второ аз съм единственият, който е водил български отбор в Шампионска лига и съм стигал четвъртфинал в УЕФА. Това ме кара да искам да изживея това още веднъж и още веднъж. Всичко съм го правил с това намерение. Правил съм компромиси. Затварял съм си очите за шпиони, за хора, които са ме крали, за некачествени играчи с големи визитки. Ако аз си тръгна, какво ще стане", попита Батков.