Тодор Батков отново апелира за феърплей на решителния за "Левски" мач между "Ботев" (Пловдив) и ЦСКА. Кой ще играе в първата шестица на плейофите, ще стане ясно утре, когато от 15:30 часа "канарчетата" приемат "армейците". "Сините" ги устройва равенство или победа на ЦСКА, за да завършат пред "жълто-черните" в редовния сезон и да гледаме още две вечни дербита до края на сезона.

"Ще бъда срамота, ако не сме в шестицата. Но ние бяхме до тук, сега чакаме. Ако има мъже, мачът ще се играе реално. Иска ми се да вярвам", каза Батков след победата с 4:0 над Марек и очакванията му за мача в Коматево.

"Декларирам, че за 15 години не е имало случай, в който да е имало и нотка съмнение, че "Левски" ще играе за победа. Надявам се и колегите от ЦСКА да са така", каза босът на "сините".

Относно слуховете за провокации от страна на феновете на ЦСКА, които имали намерение да прекратят срещата утре, Батков отговори: "Не ми се вярва това да се случи. Какво да коментирам? Утре ще гледаме всички с интерес. Би било жалко... Продължаме за Купата, но мисля, че трябва да играем в шестицата. Видя се, че "Левски" играе добър футбол. Не виждам причина да не се запази отборът, дори и да не сме в шестицата. Все пак продължаваме за Купата, а фактически повече футболисти бяха привлечени тази година, имат договори."

"Яд ме е, защото в крайна сметка сами сме си виновни. Сега с Гонзо като гледахме мача си припомнихме колко нелепо раздадохме точки на кой ли не - на Локомотив (Пловдив), с Берое също сгрешихме, с Литекс, със Славия, с Марек там, проста нямам думи. Неслучайно треньорът на лидера каза, че се играе за точки. Не бива да се пропиляват така както ние го направихме есента", каза Батков и отново се върнат на темата за "Ботев" - ЦСКА - "С никой не съм разговарял, чета по медиите какво се пише. Апелирам за феърплей и мъжкарство, това е. През есенния дял показаха харакер, взеха много мачове с характер и воля, с не малко късмет, защо да не могат да спечелят и утре (б.р. - ЦСКА)."

"Честно да ви кажа, никога не съм си и помислял, че ще ми се наложи да стискам палци на ЦСКА. Ще гледам мача, няма начин. Няма как да не го гледам. Каквото стане, ще стане, в края на краищата", завърши Батков.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015