Тодор Батков взе отношение по последните събития в българския футбол. "Нека всичко да се реши на терена. Нека не нагнетяваме обстановката. Не мога да кажа кой работи със съдиите. Ние не сме от тях. да, може би има някакво опосредствано въздействие върху самите съдии. Все пак това е най-популярния и голям клуб. Правим колосални усилия. Три поредни години не изпуснахме титлата. Заявявам: Ние не работим със съдиите, не влизаме в съблекалнята, не тормозим реферите. В Ловеч навремето направо ги възпитаваше на полувремето един мой колега, заяви шефът на "Левски".

- Христо е голям футболист, най-успелият футболист, би трябвало да приема с достойнство загубите. Адмирирам работата му с младите играчи, обаче Георги Миланов пада прекалено лесно. А той е бъдещето на българския футбол. Призовавам Киро Домусчиев да стисне зъби и да не допуснем въздействие върху съдиите. Николай Йорданов може би повлия на изхода от дербито в Ловеч. Грешките му обаче бяха и в двете посоки. Много е напрегнато първенството, ние загубихме глупаво точки - и в Гоце Делчев, и във Варна, и с Монтана. Нищо още не е решено. Другата седмица ще покажем кой кого. Призовавам колегите от другите клубове за феърплей."

Адвокатът отговори и на обвиненията от страна на Кирил Домусчиев, че някои хора около "Левски" действали с нечестни методи. Босът на Лудогорец визираше Иво Тонев. "Не приемам позицията на колегата Домусчиев, че работим нечестно. Това е клуб със 100-годишна история. Ние плащаме колосални суми за заплати, за неудачни трансфери. Привлякохме 14 футболисти, плащаме лагери, но повярвайте ми - никога не действаме задкулистно. Не сме давали никаква премия на Миньор (Перник).