Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Христо Стоичков се включи по телефона от Румъния в предаването "Пред банята" по ТВ7, за да коментира скандалите около съдийството и най-вече случилото се в събота при загубата на водения от него Литекс с 1:2 от "Левски". Камата и компания обвиниха рефера Николай Йорданов за поражението. Стоичков изрази задоволство, че съдията вече е наказан и скоро няма да ръководи мачове.

"Заслужи си го. За мен той е един страхливец, човек без отговорност. Името на този съдия е в листата на тези с многото грешки в нашето първенство, но въпреки това продължаваше да свири. Но от днес вече няма да има мачове за него", сподели Стоичков.

"Стават много скандали напоследък, а дали съм настискал съдии, ще ви отговоря. Заклевам се, че никога не съм разговарял с Никола Джугански, за да му казвам кой съдия, кога и къде да ми свири. Мога да призная, че на полувреме или по време на мач съм имал пререкания с реферите, но това е нормално. Но не е нормално хора, които не са играли футбол, да се подиграват с труда на много хора. Аз това нещо няма да го позволя. Няма проблем, че съм загубил 1 мач, но не мога да бъда ограбван всеки мач. Ощетиха ни не само в този мач с "Левски", а и в предишния с "Левски", както и в още по-предния с "Левски". Едно и също нещо се случва. Наистина не се срамувам, че съм загубил, но вие вижте ситуациите и сами ще се убедите, че съм прав", продължи Камата.

"Искам да е честно. Съгласен съм да коментирам всички ситуации, които са спорни за моя отбор и спорните за "Левски". Гледам реално на нещата. Затова съм останал във футбола - защото винаги съм искал всичко да бъде честно. Както аз съм ощетен, така е ощетен Емил Велев, Станимир Стоилов, Георги Иванов, Тенчо Тенев, Тони Здравков... Стойчо Стоев също. Аз ли трябва да се уча от тях? Аз съм играл голям футбол, на голям стадион", каза Стоичков.

"Дали умишлено се помага на "Левски", фактите говорят. Ако аз направя грешка, ще си е я призная. Помните как се извиних на Христо Бонев за доброто на българския футбол. Но съдиите не се извиняват, подиграват се с футбола. Те никога няма да излязат и да се извинят на тези деца", добави наставникът на Литекс.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ