Тодор Батков обяви, че "Левски" въвежда практика да дава премии на отборите, които ще се изправят срещу Лудогорец и ще отнемат точки от шампионите. "Сините" и тимът от Разград водят жестока битка за първото място, като след 10 кръга имат по 25 точки. Селекцията на Ивайло Петев е на върха само заради по-добрата си голова разлика. Батков твърди, че на "Герена" въвеждат практиката със стимулирането на трети отбор, защото Лудогорец отдавна надъхвал с пари съперниците на "сините".

"Ще започнем и ние, защото вече има такава кампания срещу нас. Но всичко ще е официално, по банков път. Ще правим нещо, което е практика на Барселона и Реал (Мадрид). Няма нищо забранено в това. Не е препоръчително, но не е забранено", сподели пред ТВ7 Тодор Батков.

Той намекна, че ЦСКА е получил допълнителен финансов стимул от Разград за победата във вечното дерби с 1:0, но не каза нищо конкретно - "Имам собствена информация за дербито, но ще си спестя коментарите. Предният път като говорих и ме глобиха сериозно."

Батков допълни още, че временно са прекратени премиите за победа на футболистите на "Левски". "Сега да вземат да играят малко. Получават си заплатите на време. Премиите ще им ги подновим, ако сме първи на полусезона. Тогава играчите ще си получат всички пари накуп", каза адвокатът.