Кирил Ивков остава директор на детско-юношеската школа на “Левски”, научи БЛИЦ. “Синята” легенда ще отговаря и за двете бази на “Герена” и “Раковски”, както беше досега.

Както е известно, преди Нова година се говореше усилено, че Ивков ще бъде сменен от по-млад свой колега. Имаше вариант даже за чужденец. В крайна сметка Тодор Батков се отказа да прави промени на поста. Единствената такава ще бъде назначаването на главен методист. Функциите му все още са неясни, но по всяка вероятност той ще отговаря пред Ивков.

“Да, информацията ви е вярна. Аз оставам директор на ДЮШ. Днес ми се обади лично Тодор Батков. Поговорихме си, той ми обясни своята стратегия, своята визия за бъдещата работа в школата. Обменихме мнения. Съгласих се да остана на поста, обясни Ивков пред БЛИЦ.

- Аз ще отговарям и за двете бази на клуба. На “Раковски” ръководни функции има Добромир Жечев, аз ще следя лично работата там поне два път в седмицата. Ще продължа да работя за благото на моя любим “Левски”. Аз съм готов на всичко само и само отборът да върви нагоре.” През октомври 2013 г. Ивков за пореден път подаде ръка на клуба и се нагърби със задачата да замени Антони Здравков начело на ДЮШ. Както е известно, Сухия стана старши треньор на първия отбор и спешно трябваше да му се намери заместник в школата.

Позицията е позната на Ивков, който и преди я е заемал. “Аз лично нямам никакви проблеми. Нямам амбиции да съм шеф, където и да било. Началниците си преценяват дали ще ме оставят, или не. Има млади и кадърни хора, нека се развиват. Категоричен съм обаче, че в “Левски” трябва да играят само най-добрите футболисти и да работят само най-добрите треньори”, каза преди месец “синята” легенда./МИЛЕН ДИМИТРОВ