Легендата на "Левски" Кирил Ивков през октомври за пореден път подаде ръка на клуба и се нагърби със задачата да замени Антони Здравков начело на ДЮШ. Както е известно, Сухия стана старши треньор на първия отбор и спешно трябваше да му се намери заместник в школата.

Позицията е позната на Ивков, който и преди я е заемал. Сега обаче цари мъгла относно поста в школата. БЛИЦ потърси легендарния футболист и треньор за повече яснота.

”Честно да ви призная, и аз самият не зная какво става. Имахме уговорка с Христо Йовов. Ицо ми се примоли: “Бате Киро, ела да помогнеш”. Аз дълго време се колебаех, но накрая приех в името на любимия клуб. И преди това се бях опарвал от некоректно отношение. Омръзна ми тази игра на “иди ми-дойди ми.” В момента положението ми, статутът ми е неясен. Аз хем съм още шеф на детско-юношеската школа, хем не съм. В смисъл такъв - от медиите разбирам за намеренията на ръководството на клуба, че искали да ме сменят. Тодор Батков се изказа, че ми трябвало повече почивка, че щели да ми търсят заместник от Нова година... Вярно е, че бях временен вариант, такъв беше и Тони Здравков. Той си знаеше, че ще води “Левски” само два месеца. После трябваше да се върне в ДЮШ. Тони е изключително подготвен професионалист.

Беше си изготвил план, готвеше се да въведе в работата с младите ни футболисти германска, испанска и холандска система. Момчето обаче си свърши отлично работата с първия отбор, би ЦСКА и сега, най-малкото от кумова срама, няма да го пипат. Той се бетонира на поста си. Аз лично нямам никакви проблеми. Нямам амбиции да съм шеф, където и да било. Началниците си преценяват дали ще ме оставят, или не. Има млади и кадърни хора, нека се развиват. Странното е, че никой още не ми е казал какво правим. Има една неяснота около моето положение, което ме тормози. Чак до януари сме почивка на “Герена”. Сигурно на 13 януари 2014 г. ще седнем да говорим по всички въпроси и ще се разберем, заяви Ивков пред БЛИЦ.

"Искам да подчертая обаче, че ако ще ме сменят, предпочитам да ме наследи българин. Най-голямата грешка ще бъде да търсят специалист от чужбина. Нали ги видяхме тези големи “специалисти”. Оказаха се ментета. Преди години дойдоха разни ментори ли са, лектори ли са, оказаха се пълни недоразумения. Имаше един Ян Деркс, иначе може да е голям теоретик, обаче на практиката никакъв го нямаше. Дойде и само след шест месеца почна да дава оценки кой става и кой не. Деркс взе да се бърка в работата на треньорите, да им дава акъл. От такива “специалисти” “Левски” няма нужда. В това съм категоричен”, завърши Ивков. 
МИЛЕН ДИМИТРОВ