Собственикът на Левски Тодор Батков призна, че преговаря за продажбата на 30% от клуба. Адвокатът заяви, че има сериозен интерес към шампионите и затова от известно време преговаря относно прехвърлянето на част от собствеността.

"Сами виждате, че се намираме в сериозна финансова криза. Тя се отразява и на Левски. Готов съм да се разделя с 1/3 от акциите си, а както е известно притежавам 90%. Има интерес към тях и вече съм водил разговори с евентуалните купувачи. Като сключим сделката, ще ви уведомя официално", заяви Батков, който днес бе на "Герена".

Босът обяви, че футболистите на Левски ще си заработят доста тлъсти премии, ако елиминират Дебрецен и влязат в групите на Шампионската лига.

"Договорили сме се с опитните футболисти. Не е за пренебрегване и финансовата част на нещата. При участие в групите, играчите ще вземат около 60-70 хиляди евро, че и малко повече. Най-важно е за феновете, защото повече от половината българи са от Левски. За голяма част от тях, това е единствената радост", каза Батков.

"Срещу Дебрецен в сряда ни чака труден мач. Те са добър отбор. Ще спечели този, който покаже по-голямо желание. Много ще е важен и опитът. Разчитам на опитните футболисти, говоря за Топузаков, Петков, Бардон и Йовов. Дайте малко шанс на Йовов, моля ви. Има доста брак, но се раздава, а и вкарва много важни голове. Радвам се, че отборът ми е обединен", отбеляза Батков, който похвали новото ръководство.

"Ще продължаваме да искаме стадион "Раковски". Нищо не е договорено, защото с новото правителство не можа да има договорка. Там се комуникира официално, коментира се, тоест има процедура, пише се писмо и т.н. Не сме го направили, но предстои да го направим. Продължавам да искам да направя целодневна база на първия отбор, на мястото на спортната рота на "Герена". Искам да изместим помощното игрище с 20-30 метра и на мястото на паркинга пред съблекалните да направим още едно игрище. И ако можем да се преборим и да премахнем автопарковете и автомивките, които са абсолютно незаконни, там също да направим едно игрище, защото имаме нужда от терени. Ако вземем "Раковски", защото това там трудно може да се нарече терен, почваме инвестиции и школата там увисва. Затова ни трябват терени. Предвиждаме още на мястото на горялата сграда да направим основен ремонт и ще построим модерен възстановителен център с последен вик на техниката, медикаменти и т.н", допълни Батков.

Собственикът на Левски бе на "Герена" днес, където посети тренировката на представителния тим и се срещна със спортно-техническия щаб и футболистите. Една от темите бе инцидентът със защитника Юсуф Рабех, за който собственикът на клуба съобщи, че е отстранен от тима, заради повторното му провинение.

"Имахме среща с футболистите, както и спортно-техническия щаб. Съобщиха ми тяхната позиция за Рабех. Той е отстранен от първия тим. Наложена му е колосална глоба от 30 000 евро. Моето мнение и на треньора бе да не го броим като наш футболист. Управление на МПС в нетрезво състояние с 1,8 промила алкохол е нарушение от общ характер. Не е ясно кръвната проба каква е, но дрегера показва над 2 промила. Това е втори случай", каза Батков.

"Наказанието за първо деяние е за 6 месеца условно и пробация - първото му наказание е 4 месеца условно и е висящо в Софийски градски съд, което ще се гледа през октомври. А второто, нагласата беше полицейско задържане, от прокуратурата поискаха 72 часа, но постановиха парична гаранция от 20 000 лв. Естествено, че той си я плати, аз няма да му я плащам. Той какво да ми каже. Чудя се дори дали да говоря с него, но ще го направя с преводач, за да му е ясно. Отборът се застъпи за него. Голяма е обидата, все пак отборът върви нагоре. Имаме уникален шанс да влезем в групите на Шампионска лига и вместо да говорим за това, се занимаваме с простоти", коментира Батков.

"Надявам се случая да няма влияние върху отбора, но така или иначе той е отстранен индивидуално да води занимания и след мача с Добрецен отново ще се съберем с отбора. Момчетата поискаха отделна среща с него насаме. На мен ми е обидно, още повече има конфликт на интереси. Така или иначе закона е еднакъв за всички. Това се случва на фона на сплотяване на колектива", завърши Батков. /БЛИЦ