Тодор Батков обяви промените, които настъпиха на "Герена". След като по-рано стана ясно, че легендарният защитник на "Левски" Пламен Николов става главен селекционер на ДЮШ на клуба, а Иван Колев главен методист, адвокатът потвърди това. Батков също така е ядосан на Наско Сираков, който преди месеци разкара Атанас Курдов от "Левски", а само преди дни Славия продаде 25-годишния голмайстор на казахстанския Астана за много добра сума - около 1 милион евро.

"Да, Пламен Николов и Иван Колев вече са на работа в школата", обяви Батков.

"Предупредил съм треньорите да не допускат бягство на деца от школата, защото ние сме "Левски". Нашите юноши може да си тръгват като Антонио Вутов - през парадния вход. Няма да спрем никой да отиде в силен чужд отбор", коментира Батков.

"Около 7-8 пъти ги питах през лятото какво ще правим с Наско Курдов. Знаете, че тренираше при нас, а не му предложихме договор. Не ме питайте дали съжалявам, какво да ви кажа? Момчето ни чакаше, той е наше дете. Дойде и ни помоли да тренира с отбора. Видяхте какво стана, аз не му се сърдя, че ни вкара гол. Тогава ги питах всичките директори, които имахме, а не да ходят и да се лендзят по разни сайтове. Така да изпуснем наше дете... Това показва, че не им се бъркам в селекцията, защото можеше да го реша това нещо с един замах. Просто щях да кажа на Курдов да подпише, но не го направих", каза още Тодор Батков.