Тодор Батков най-после се сети за Емил Велев, който постоянно твърди, че само ако се завърне на "Герена", "Левски" отново ще има успехи. Както е известно, именно Кокала изведе любимия си отбор до последната шампионска титла - през 2009 година, когато обаче адвокатът го махна.

Кокала днес изненадващо се появи на "Георги Аспарухов". Велев е разговарял с Батков, a на срещата са присъствали още Христо Йовов, Антони Здравков, както и футболният мениджър Петьо Заберски.

Адвокатът е отправил молба към Велев да използва силните си връзки в Израел и да намери купувач на звездата Гари Родригес. "Сините" са склонни да се разделят с холандеца, тъй като спешно се нуждаят от пари заради финансовата криза, притиснала Батков до стената.

Велев е обещал на адвоката да съдейства както може и да пробва да уреди Родригес в израелски клуб. Желанието на Батков е парите от раздялата със звездата да бъдат получени накуп, а не на отделни траншове.

Лудогорец искаше да привлече Гари Родригес, но след натиск на феновете адвокатът уважи искането им и спря крилото, осуетявайки трансфера му при разградчани.