След като обясни за Гари Родригес и Антонио Вутов, Тодор Батков говори и по други теми, касаещи "Левски". Адвокатът сподели, че е готов да подели финансирането на клуба с желаещите да помагат. Такива обаче за момента липсвали. Батков не скри, че изпитва затруднения и му е трудно сам да се справя с тежката ситуация. В момента той спешно търси 1 милион, като 300 000 евро от тях са за спасението на лиценза за евротурнирите, тъй като "сините" имат да погасяват дългове към бивши футболисти и треньори.

Босът каза, че е отворен за преговори. Батков също така съобщи, че през 2013 година са похарчени 7 милиона евро за отбора.

"Покажете ми кой иска акции в "Левски". Готов съм да разговаряме, но никой не ги иска. Акциите са в другата стая, в сейфа ми, за който дори нямам ключ. Той е в секретарката ми", заяви Батков.

"Аз също се чувствам фен на "Левски", но по стечение на обстоятелствата съм и президент. Единственото, което получавам е един сак с екипировка, когато пристигне новата. Купувам си карти за ВИП-а, като всички останали. Ситуацията е сериозна. В момента ни трябват около 1 милион евро, и то веднага, без да говорим за месеците април и май. През миналата година бяха похарчени 7 милиона евро за отбора, което е абсолютен рекорд. Сега имаме спешни плащания и ни трябва този 1 милион", допълни Батков.

Той разкри още на какви постове се търсят футболисти за втората част на сезона. Треньорът Антони Здравков се нуждае от двама централни защитници, един ляв бек, един плеймейкър, който да замести Антонио Вутов, който заминава към Удинезе, и евентуално още двама офанзивни футболисти.

"Осем момчета от школата започват за постоянно да се подготвят с мъжете. С Антонио Вутов щяха да са девет, но той най-вероятно няма да остане. Те ще са твърдо в първия отбор, а не нонстоп да се местят от първия към юношите и обратно. Също така спираме да даваме луди пари за играчи, които не дават нищо. Ще имаме по-малки разноски по заплати и повече бонуси в зависимост от представянето", обясни Батков.

"Феновете са категорични, че не трябва да приемам оставката на Иво Тонев, защото той трябва да си довърши ангажимента. Всички като минаваме покрай "Герена" виждаме как изглежда Сектор "А" и се питаме дали ще е готов до 24 май 2014 година. И аз не знам дали ще бъде завършен до тогава", добави още Батков.