Тодор Батков официално обяви, че вече не е собственик на "Левски". Адвокатът се оттегля от любимия клуб. В момента тече пресконференция на "Герена".

"Благодаря, добре дошли на всички. Вече 17 години се виждаме с вас и винаги през тези 17 години аз съм в някакво качество на "Левски". Сега е последният път, в който ще говоря като мажоритарен акционер и председател на Надзорния съвет и президент. Последните 6 месеца, които бяха може би едни от най-тежките в най-новата история на "Левски" откъм представяне, откъм финанси, откъм драми, въпросителни - ще вземем ли лиценз, няма ли да вземем, и разбира се венецът на това беше злополучният финал за Купата... Имах една мисъл - че е време да се оттегля. Все пак съм от август 1998 година, когато тогавашният едноличен собственик на "Мобил Тел" взе решение да помага на клуба, придобивайки 20 процента от Томас Лафчис. Минахме през много моменти, реално от 23 октомври 2000 година цялата отговорност падна на моите плещи. Както всички знаете, от март 2004-а аз станах реално мажоритарен акционер с почти 90% от акциите и с цялата отговорност да имам грижата да попълвам бюджета. За тези 17 години ние изживяхме много велики моменти, но и много разочарования. Не искам да правя ретроспекция на титли и купи", заяви Батков.

"Реших да се оттегля, доста мислих и в крайна сметка бях впечатлен от представените ми платформи, програма, заверено и реално осигурено финансиране, което гарантира реален бюджет на "Левски", каза Батков.

"Днес депозирах заявление за подаване на оставка като председател на Надзорния съвет. Искам да се свика Общо събрание за да бъда освободен. Преставам да бъда президент на "Левски", за да продължа да бъда левскар и ще продължавам да помагам с каквото мога", заяви Батков.