Тодор Батков прие оставката на Наско Сираков като спортен директор на “Левски”. Това заяви адвокатът на днешната пресконференция на “Герена”. По-рано през деня Сираков отправи доста силни думи към Батков, казвайки, че той не взима сам решенията в “Левски”. Батков заяви, че все още не е взел решение за оставката на Иво Тонев.

“Нямам намерение да влизам в пререкание със Сираков и това, което ще кажа сега, е последното. Няма да ходя по студиа и да отговарям на журналистите. Решението да се върне Сираков в “Левски” го взех еднолично, въпреки че той твърди, че не взимам решенията. Всички важни решения – освобождаване на Йоканович, назначаване на Петев, съм ги взимал аз. Включително и отработени трансфери, последната дума я имам аз. Друг е въпросът качествени ли са тези трансфери, или не. Днес прозвуча нещо, което един президент на футболен клуб си позволи да каже през пролетта, че аз не съм собственик. Кажете кой е собственикът. Аз Тодор Костадинов Батков съм собственик на 90 процента от акциите на “Левски” с право на глас и 95 процента от превилигированите акции без право на глас. Аз съм единственият кредитор на клуба, нещо, което се знае като проблем. Кредитът е една голяма осемцифрена сума, която така или иначе съм инвестирал под формата на кредити и ще бъде капитализирана в акции. След това моят дял ще нарасне на 99,5 процента. Ако не съм аз, кой е?!

“Аз вече съобщих, че много ми е мъчно за Наско. Преди известно време направих компромис, защото за пет години много неща се изсипаха на главата ми от него, от съпругата му, от медиите - за неща, които не заслужавам. След драматичната загуба на двете купи и в името на “Левски” реших да дойде в клуба и го реших еднолично. При това положение, след като той заяви, че няма да стъпва на стадиона, заявявам, че приемам оставката му. Колкото се отнася до депозираната оставка с Иво Тонев, предстои да се срещнем с него.”

Батков коментира и ситуацията с Иво Тонев: ”Иво Тонев е много полезен за “Левски”. Да, няма моите възможности, но помага много. Той има обаче голям ангажимент към строителството на стадиона. Трябва да съобразя всички неща и ми е нужно време. От атаки и изясняване на отношения и срещи с медиите не мога да погледна нивото на отбора, строителството, финансирането. Да, не е тайна, че искаме да вземем кредит, не е голяма тайна. Правим усилия в тази посока, но дори и да не успеем, както е било 15 години, така ще бъде и занапред.”

“По отношение на това, кой дава парите.
Поканих финансовия директор и той ще ви каже цифрите (б.р. – Константин Баждеков заяви, че от началото на годината в клуба са влезли 10 милиона лева. Половината от парите са от рекламодатели, другата половина от Тодор Батков)", коментира Батков.