Тодор Батков изригна по адрес на политиците и държавата. Адвокатът говори по време на VII конгрес на БФС. Той изрече доста остри думи срещу статуквото в държавното управление.

"Вижте как се отнася държавата към нас. Когато взехме да строим сектор „А“, платихме за право на строеж колкото би платил един мол, хотел или публичен дом. В същото време, когато има напрежение, политиците се въртят около нас и се молят феновете да не протестират, да участват на избори и така нататък“, заяви Батков.

Адвокатът направи коментар и по повод парите, които влизат от тотото в спорта: „Нека футболът получи това, което му се полага. Все пак 90 процента от тотото е футбол. Държавата е абдикирала от нашия спорт. Дават се пари основно за високо спортно майсторство, за предолимпийски подготовки, а не се постигат никакви резултати. Не знам ако нещата продължават така, след 4 години колко от нас ще са тук. Какво би станало, ако тези 5-6 „идиоти“ и „мохикани“ като мен Гриша Ганчев, братя Домусчиеви и т.н. спрем да даваме пари? Какво ще стане с децата от детско-юношеските ни школи?“

„Подкрепям предложението на Гриша Ганчев футболът да стане задължителен спорт в училище не само за момчетата, но и за момичетата. Подкрепям и предложението на Лудогорец за създаване на дублиращи отбори за тези, които имат възможност, но тези тимове да могат да играят в "Б" група без право на влизане в елитния ни ешелон“, завърши адвокатът.
МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ

Очаквайте в БЛИЦ и БЛИЦ TV всичко за конгреса на БФС