Собственикът на Левски Тодор Батков заяви, че след реванша с ФК Баку "сините" ще продадат футболист в голям клуб.

"Ако не продължим, няма да купувам нови футболисти. Защо да го правя, за първенството ли?! Ако продължим, може да купим други играчи. Има интерес към двама наши футболисти, възможно е след реванша с Баку да има поне един трансфер от Левски към голям клуб. Интересът е към титулярен футболист на Левски", заяви Батков.

Той коментира впечатленията си от срещата с ФК Баку (0:0), както и очакванията си за реванша на 5 август.

"Мачът не бе лек. Вече няма леки съперници. Срещата вчера беше с две лица. До към 60-ата минута ние контролирахме играта, в дефанзивен план стояхме много добре. Напред обаче не ни вървеше, защото липсваше завършващ удар. Бях спокоен до 60-ата минута, след това може би част от футболистите отпаднаха физически. Добре, че Петков спаси опасностите. Това е първи мач в евротурнирите, в който ФК Баку не успява да победи на свой терен. Доколкото разбрах, всеки отбор, който е играл на този терен, след 60-65 минута отпада физически. Очевидно това се дължи и на климата, влажността на въздуха и т.н.", коментира Батков, цитиран от сайта на "сините".

"Треньорът Ратко Достанич имаше възможност да работи два-три дни с тима. Видя се вчера, че защитата бе много добре построена, почти нямаше грешки. Левски можеше да победи, както можеше и да загуби. Дори и коварен, резултатът 0:0, на този негостоприемен терен, мисля, че не е зле. Доволен съм от двамата ветерани (б.р. - Елин Топузаков и Седрик Бардон), които върнахме в тима, не мога да кажа нищо лошо за никого от футболистите. Оптимист съм за реванша. Според мен шансовете в София са 50 на 50, но ние имаме предимство, защото сме домакини. А и треньорът вече ще е работил 11 дни с отбора. Моля привържениците за търпение, за кредит на доверие към новото ръководство. Както виждате, те работят много, стараят се доста", каза още Батков. /БЛИЦ